Кропивницький: на замерзлому Інгулі у мікрорайоні Ковалівки відбувся рейд (ФОТО)

Лютий 09, 2017 | Новини | Переглядів: 1515 | Коментарі: 0

Ні міцні морози, підсилені колючими вітрами, ні похмура погода не спиняють шанувальників зимової риболовлі.

Щойно крига на водоймах зміцніє, як її чорними цятками вкривають рибалки. Через засоби масової інформації рятувальники постійно застерігають громадян від виходу на кригу, адже кожної зими на «101» надходять повідомлення про загибель на водоймах.

Тож, щоб поспілкуватися безпосредньо з громадянами, які виходять на замерзлі водойми Кропивницького, рятувальники Управління ДСНС провели профілактичну роботу.

9 лютого на замерзлому Інгулі у мікрорайоні Ковалівки у Кропивницькому зібралося зо два десятки рибалок. Рятувальники підійшли до кожного та нагадали правила безпеки на водоймах, поцікавилися, як давно чоловіки захоплюються риболовлею, чи траплялись у їх житті випадки, коли доводилось надавати допомогу, чи знають вони способи самопорятунку й порятунку, надання домедичної допомоги. Виявилося, що деякі з них виходять на кригу ледь не з підліткового віку та вважають, що добре знають правила безпеки на кризі: перевіряти товщину криги пішнею і ні в якому разі не ударом ноги, мати при собі довгу мотузку, яка знадобиться, щоб рятувати інших, цвяхи, з допомогою яких можна буде спробувати вибратись з води на лід, порожні пластикові пляшки, прив’язані до пояса, які допоможуть втриматись якийсь час на поверхні води, поки підіспіне підмога. Рятувальники також надали кропивничанам застережні листівки з правилами безпеки на зимових водоймах.

читайте також: Захмарні ціни на ковбасу, копченості та сир гнітюче діють на кропивничан

Кропивницький: на замерзлому Інгулі у мікрорайоні Ковалівки відбувся рейд (ФОТО)

Кропивницький: на замерзлому Інгулі у мікрорайоні Ковалівки відбувся рейд (ФОТО)

Поки працівники Служби порятунку спілкувались з рибалками, повз замерзлу річку зі школи, розташованої поруч, повертались учні. Рятувальники провели роз’яснювальну роботу й з ними: нагадали про небезпеку, яка загрожує у випадку необережного поводження на кризі та вручили застережні листівки.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool