Кропивницький: міська рада обрала нового секретаря

Вересень 23, 2016 | Новини | Переглядів: 1610 | Коментарі: 0

Сьогодні, 23 вересня, відбулося шосте засідання четвертої сесії міської ради Кропивницького.

Про це FOTOINFORM.NET  повідомили у прес-службі Кіровоградської міської ради

Засідання тривало понад вісім годин з перевами і завершилося кадровими змінами у міській раді. Депутатський корпус достроково припинив повноваження секретаря міської ради Сергія Бойка і таємним голосуванням обрав нового очільника ради – Андрія Табалова, голову депутатської фракції “Наш край”. Кандидатура нового секретаря була підтримана 24 голосами.

Міська рада розглянула і підтримала низку депутатських запитів з надання матеріальної допомоги на лікування малозебепеченим мешканцям міста. Свій запит внесли і члени міжфракційного об'єднання " Рівні можливості", який озвучила його голова Катерина Шамардіна.

Підтримав депутатський корпус також запит Валентини Яремчук, у якому вона ставить вимогу навести лад із організацією водопостачання на селищі Новому. А от запиту Олександра Цертія щодо організації порядку видачі дозволів на від’єднання від централізованої системи опалення голосів забракло. Ігор Волков звернув увагу свого колеги на той факт, що його проекти рішень занадто деталізовані, як для депутатських запитів і не сприймаються з голосу.

Після ротації секретаря, міська рада розглянула декілька питань регулювання земельних відносин, але всі голосування не були результативними. Депутати не подолали “вето” міського голови, накладене на прийняті рішення про затвердження двох земельних ділянок по вулиці Волкова, право оренди на які набувається на аукціоні, не дали ПАТ “Кіровоградобленерго” дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вулиці Великій Перспективній, 80 і не передали КП “Кіровоград – Благоустрій” в постійне користування земельної ділянки для розміщення парку – пам’ятки садово – паркового мистецтва місцевого значення “Парк “Перемоги”.

Провалення голосування з останнього проекту рішення загрожує поверненню до державного бюджету вже отриманих звідти коштів на реконструкцію цієї зеленої зони відпочинку кропивничан. Але застереження Андрія Райковича, його заступника Олександра Грабенка не дали очікуваного результату – повторне голосування теж не набрало достатньої кількості голосів.
У той же час міська рада була одностайною у необхідності підтримати паралімпійців з Кропивницького, які з тріумфом виступили на Іграх в Ріо – де – Жанейро. Внесеними змінами до Програми розвитку фізичної культури і спорту передбачаються кошти на виплату грошового заохочення мужнім спортсменам у сумі 250 тисяч гривень і окремим рядком - 300 тисяч гривень найтитулованішій паралімпійці з Кропивницького Ользі Свідерській для придбання житла. Медалісти Паралімпійських Ігор з обласного центру отримають по 50, 40 і 30 тисяч гривень, відповідно, за золоту, срібну і бронзову нагороди. А тренерам буде виплачена сума, що складає 50% від винагороди їх вихованців.

По завершенні розгляду питань порядку денного, новообраний секретар міської ради Андрій Табалов звернувся до своїх колег. Він подякував за висловлену високу довіру і запевнив, що зробить усе можливе, щоб консолідувати діяльність усієї міської ради навколо вирішення нагальних проблем територіальної громади.
- Мої двері завжди будуть відчинені для тих, хто прагне працювати на місто, - наголосив Андрій Табалов.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool