Кропивницький: міська рада не підтримала кандидатуру заступника міського голови

Липень 26, 2016 | Новини | Переглядів: 1311 | Коментарі: 0

Cьогодні, 26 липня, у Кропивницькому розпочала свою роботу четверта сесія Кіровоградської міської ради.

Початку сесійного засідання передували виступи представників громадськості, які звернули увагу депутатського корпусу на актуальні з їх точки зору питання територіальної громади: знищення на території міста карантинних рослин, процедури перейменування обласного центру у Кропивницький, відкритості влади у оприлюдненні проектів рішень міської ради, звільнення директора ЗОШ №18, призначення на посаду заступника міського голови.
Депутати підтримали низку запитів своїх колег, направлених на надання матеріальної допомоги кропивничанам на лікування та запитів на вирішення питань у сфері житлово – комунального господарства та громадського траснпорту.
Перше питання проекту денного сесії виявилося і найнапруженішим за своїм емоційним забарвленням. Міський голова Андрій Райкович вніс на розгляд міської ради кандидатуру Наталії Дзюби на посаду заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.
- Гуманітарна сфера діяльності міської ради вже понад півроку перебуває без координатора, що на етапі початку реалізації низки масштабних проектів у галузі є неприпустимим, - відзначив очільник міста. – Я вносив тричі пропозиції кандидатури заступника з гуманітарних питань, але депутатський корпус не міг дійти консенсусу. Сьогодні я вношу пропозицію затвердити на цій посаді кандидата за професійними ознаками. Прошу відкинути сьогодні політичну складову і підійти до цього питання виключно з практичної точки зору і максимальної користі місту від такого призначення. Закликаю із порозумінням глянути на весь комплекс проблем гуманітарної сфери і врахувати, що заступник працюватиме під вашим, депутатським, контролем. Я також пропоную займатися більше господарськими питаннями міста, і прибрати сьогодні популізм з наших промов і бажання сподобатися виборцям.
Також Андрій Райкович проінформував, що на підтримку Наталії Дзюби надійшли звернення від декількох громадських організацій: обласної спілки профспілок працівників освіти, організації атестованих працівників ОВС та президії міського комітету профспілки тощо.
Наталія Дзюба представила депутатам міської ради своє бачення розвитку галузі і першочергові кроки на посаді заступника міського голови. Зокрема вона відзначила важливість соціального захисту освітян.
- Вважаю, необхідно збільшувати заробітну плату молодим вчителям, повноцінно розвивати заклади освіти, інфраструктуру шкіл і садочків, - наголосила претендент.

У свою чергу, депутати фракції БЮТ, “Свобода”, “Самопоміч”, РПЛ виступили проти такого призначення, заявили, що висунення кандидатури, запропонованої фракцією “Опозиційний блок” іде врозріз із засадами функціонування більшості у міській раді.
За результатами голосування Наталія Дзюба отримала підтримку 21 депутата міської ради, що виявилося недостатньо для результативного рішення. Міський голова Оголосив переву у роботі сесійного засідання на одну годину.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool