Кропивницький: мешканцю міста призначено покарання у виді штрафу у розмірі 200 неоподаткованих мінімумів

Грудень 14, 2016 | Новини | Переглядів: 991 | Коментарі: 0

02.12.2016 року набув чинності вирок Кіровського районного суду м. Кіровограда, за яким було визнано виним одного з мешканців міста у скоєнні злочину, передбаченого ст. 359 КК України «Незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації» та призначено покарання у виді штрафу у розмірі 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

У вересні поточного року у зазначеного громадянина під час обшуку було вилучено 39 одиниць спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації сукупною вартістю понад 50 тисяч гривень, які були закамуфльовані під побутові пристрої. Зазначені технічні засоби були незаконно придбанні та в подальшому планувались для продажу потенційним клієнтам.

Зазначені прилади, у випадку потрапляння до рук зловмисників та шахраїв, дають їм змогу отримувати аудіо та відео інформацію і вказують до метра місцезнаходження автомобіля чи то людини, допомагають зловмиснику контролювати, що відбувається навкруги об’єкта зацікавленості.

Нагадаємо, що у вересні 2016 року на Кіровоградщині СБУ перекрила канал постачання спеціальних технічних засобів із-за кордону та вилучила спецтехніки понад 50 тисяч гривен.

До протиправної діяльності був причетний місцевий мешканець. У рамках досудових розслідувань за ст.359 КК України «Незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації», співробітниками спецслужби було вилучено закамуфльовані під авторучки мініатюрні системи аудіо-відео спостереження, наручні GPS/SMS/GPRS Tracker з функціями аудіо-відео запису, спецзасоби стеження з інфрачервоними датчиками руху та закамуфльовані під звичайні розетки прилади прослуховування.

Прес-група УСБУ Кіровоградській в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool