Кропивницький: мешканців області турбують освітні та житлово-комунальні питання

Червень 09, 2017 | Новини | Переглядів: 836 | Коментарі: 0

Під час особистого прийому до першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка  звернулися 6 жителів області. Це заявники із Кропивницького, Олександрії, Компаніївського та Олександрійського районів.

Пенсіонерка з обласного центру розповіла Сергію Коваленку про судову тяганину з ПАТ "Кіровоградобленерго", яке за її словами, безпідставно нарахувало борг за послуги електропостачання її рідним, які проживають у будинку по вулиці Тарковського. Через наявність боргу підприємство з кінця квітня припинило електропостачання помешкання.

Як пояснили на прийомі фахівці юридичної служби, зобов’язати підприємство відновити електропостачання та призупинити або завершити дію виконавчого провадження щодо стягнення заборгованості у даній ситуації в змозі лише суд.

До Сергія Коваленка також звернулися олександрійці, котрі мешкають у будинку по вулиці Тельмана з проханням пришвидшити передачу будинку на баланс КП "Житлогосп" на підставі рішення міськради. Місцезнаходження нинішнього балансоутримувача будівлі наразі невідомо, що створює перепону для передачі її у комунальну власність міста та взяття на абонентський облік комунальних підприємств мешканців будинку. Для вирішення питання заявникам рекомендовано звернутись до міського голови для отримання чіткої інформації стосовно терміну виконання рішення та місцевих депутатів для підтримки даного питання на сесії.

Заявників з Компаніївського та Олександрійського району об’єднала освітня тема. У першому випадку проблема стосується ремонту покрівлі в Голубієвичівській школі. За словами Сергія Коваленка, усунути аварійний стан приміщення школи можливо за рахунок різних джерел фінансування. У разі входження Голубієвичів в ОТГ – додаткова фінансова підтримка від держави також може бути спрямована на потреби школи. В іншому випадку - матусі вихованців одного з Новопразьких дитячих садків висловили свої побоювання щодо закриття закладу та переведення дітей до іншого садку, що на околиці селища. Селищний голова Нової Праги, яка перебувала на відео-звязку, запевнила, що садок не збираються закривати. Дітям доведеться відвідувати інший садок на період проведення ремонтних робіт у закладі. Для громадського контролю за цим процесом перший заступник голови ОДА доручив включити заявниць до складу комісії, яка визначатиме обсяг необхідних робіт.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool