Кропивницький: мешканці міста заплатять за тепло більше ніж по тарифу

Лютий 07, 2017 | Новини | Переглядів: 2388 | Коментарі: 0

Тариф на тепло у Кропивницькому і так дуже високий, а за січень місяць 2017 року багато мешканців міста, побачивши рахунки за тепло, були просто шоковані.

Багатоповерхівкам, де немає лічильника на тепло, теплогенеруюче підприємство нарахувало за січень місяць, більше ніж існуючий тариф. Так, кропивничанам прийдеться викласти з кишені 45 грн 57 коп за 1 кв.метр. Ті будинки, де є лічильник, трішки виграли, у них тариф нижчий, коливається від 31 гривни до 44 гривен з копійками.

Для багатьох мешканців нашого міста такі тарифи не підйомні і не відповідають нашим низьким зарплатам та пенсіям. Добре, якщо є субсидія і притому на всю площу. А якщо ні, то заплатити за такими шокуючими тарифами, буде проблематично.
І хоча тариф мав бути 34 грн 39 копійок за 1 кв.м, але за розрахунками теплогенеруючого підприємства оплата за січень 2017 року та за грудень 2016 року була нарахована більше.

читайте також: Захмарні ціни на ковбасу, копченості та сир гнітюче діють на кропивничан

Про це пишуть на офіційному сайті ДП ”Кіровоградтепло” ТОВ ”ЦНТІ УНГА” « У грудні 2016 року, фактична середня температура зовнішнього повітря становила (-2,58 °С) проти (-0,3ºС), врахованих у тарифі. Коефіцієнт, що враховує відхилення фактичних показників від врахованих у встановлених тарифах на послугу з централізованого опалення у грудні 2016 року становить 1,124 – це більше за коефіцієнт 1, тому і вартість 1 м² опалювальної площі виявилася вищою за середньозважений тариф 34,39 грн /м2 і за умови безперервного отримання послуги з опалення протягом грудня місяця та за відсутності загальнобудинкових/індивідуальних приладів обліку теплової енергії, вартість опалення одного квадратного метру опалювальної площі квартири за грудень 2016 року склала 38,654 грн./м2.

Якщо в грудні оплата скалала 38,654 грн./м2 без лічильників, то за січень вона зросла до 45 грн 57 коп. Що робити мешканцям Кропивницького, незрозуміло. Чи бігти по субсидію, чи домовлятися платити цілий рік, чи просто відмовлятися від таких дорогих послуг та мерзнути в холодній хаті?

Тариф для багатоповерхівок за січень 2017 року


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool