Кропивницький: мешканці міста отримають більше безкоштовних ліків

Серпень 07, 2017 | Новини | Переглядів: 1559 | Коментарі: 0

Програмою «Доступні ліки» вже встигли скористатися багато хворих мешканців нашого міста та взагалі Кіровоградської області.

Щоб хоч якось зекономити на медикаментах, кропивничани почали ходити до своїх дільничних поліклінік, щоб отримати безкоштовні ліки по урядовій програмі «Доступні ліки». Не за всіма рецептами можна у аптеці отримати безкоштовно необхідні ліки, за деякі все ж доводиться доплачувати.

На днях Міністерство охорони здоров’я опублікувало новий реєстр препаратів, що беруть участь в урядовій програмі “Доступні ліки” та які пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою можуть отримати безкоштовно або з незначною доплатою.

До оновленого реєстру ліків ввійшло 199 препаратів 43 виробників, з яких 21 виробники країн ЄС, 17 – України, 4 – Індії, 1 – Ізраїлю. Нагадаємо, що раніше у програмі брали участь 157 препаратів.

У новому реєстрі стало на 33 позиції більше для пацієнтів, які хворіють на серцево-судинні захворювання, 5 – на діабет ІІ типу, 4 – бронхіальну астму у порівнянні з попередніми місяцями.

Повний перелік медикаментів за посиланням.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool