Кропивницький має бути зручним для людей з особливими потребами,- Олександр Грабенко

Вересень 05, 2016 | Новини | Переглядів: 1019 | Коментарі: 0

Сьогодні, 5 вересня, у міській раді Кропивницького відбулось засідання нового складу комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури під головуванням заступника міського голови Олександра Грабенка.

На засіданні комітету були присутні представники виконавчих органів міської ради, громадських організацій та мешканці обласного центру із захворюванням опорно-рухового апарату.

Найактивніше обговорення у учасників засідання викликала тема недоступності для людей з обмеженими можливостями громадського транспорту, оскільки лише два транспортних засоби маршрутного таксі у Кропивницькому обладнані пандусами. Начальник управління розвитку транспорту та зв’язку Олександр Вергун наголосив, що 20 нових тролейбусів, на придбання яких міська рада Кропивницького передбачила 80 мільйонів гривень, обов'язково будуть обладнані пандусами.

Представники громадських організацій також поскаржилися на відсутність звукового супроводу у громадському транспорті і некоректну роботу звукового світлофора на перехресті вулиць Великої Перспективної та Великої Пермської, що ускладнює пересування людей з вадами зору. Інваліди-візочники підняли питання відсутності громадських вбиралень для людей з особливими потребами, відсутність пандусів у закладах культури, освіти, інших приміщеннях громадського користування, нарікали на недотриманні правил паркування у спеціально відведених місцях для інвалідів.

Членами комітету було запропоновано створити експертну групу, до складу якої обов’язково повинні входити люди з особливими потребами. Така група буде залучатися до розробки і введення в експлуатацію нових об'єктів. Крім того, пролунали пропозиції створити карту доступності міста та групу, яка проводитиме моніторинг доступності закладів громадського користування в обласному центрі.
- Сьогодні на нашому першому засіданні ми з вами окреслили коло проблем, які треба вивчити і почати вирішувати, - зазначив заступник міського голови Олександр Грабенко. - Міська влада робитиме все для того, аби полегшити пересування містом людей з обмеженими можливостями, а для цього нам необхідно тісно співпрацювати.

Усі скарги і пропозиції були зафіксовані, а доручення роздані відповідним відділам та управлінням міської ради. Комітет постановив, що свої засідання проводитиме раз на три місяці.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool