Кропивницький має бути містом, зручним для усіх своїх мешканців

Серпень 22, 2016 | Новини | Переглядів: 977 | Коментарі: 0

Кропивницький має бути доступним для людей з обмеженими можливостями. На цьому сьогодні, 22 серпня, під час апаратної наради наголосив міський голова Андрій Райкович.

Кожне управління міської ради має негайно взятись за вирішення проблем, з якими щодня зіштовхуються люди з обмеженими можливостями. Першочергово – це заклади освіти, медицини та торгівлі. Тут у першу чергу повинні бути обладнані на фасадах кнопки виклику персоналу. А далі необхідно братися за облаштування пандусів, але не для галочки, а таких, щоб вони були зручні для інвалідів.

Окрім того, наголосив Андрій Райкович, має відновити діяльність комітет по доступності: за останні 8 місяців він збирався лише один раз. Міський голова дав завдання поновити роботу комітету, і обов’язково включити до нього людей з особливими потребами.
- Мені соромно, що у нас комітет доступності діє на папері. Я пообіцяв цим людям, що міська рада оперативно, а головне кардинально змінить своє ставлення до їхніх проблем. Тому, Олександре Володимировичу, Наталіє Євгеніївно, - звернувся очільник міста до свїх заступників, - збирайтеся, оновіть склад комітету доступності. Нам необхідно подумати хоча б про одну громадську вбиральню для таких людей, про інші локації для них.

Ще одна проблема, яку просять вирішити люди з обмеженими можливостями – проїзд по вулиці Дворцовій . Через припарковані на перехрестях машини їм важко нею рухатися на інвалідних візках. Тож міський голова звернувся до представників поліції, аби навели лад на пішоходній вулиці.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool