Кропивницький долучився до всеукраїнської акції (ФОТО)

Листопад 28, 2022 | Новини | Переглядів: 872 | Коментарі: 0

В обласному центрі акція стартувала зі флешмобу на кількох тематичних локаціях.

25 листопада стартувала щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка спрямована привернути увагу кожного до цієї проблеми, адже насильство може бути поряд з нами.

В обласному центрі акція стартувала зі флешмобу на кількох тематичних локаціях.

В обласному центрі акція стартувала зі флешмобу на кількох тематичних локаціях.


Щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» відбулася в обласному центрі, яка була спрямована привернути увагу кожного до проблеми, адже насильство може бути поряд з нами.

Фахівці Регіонального центру з надання БВПД у Кіровоградській та Миколаївській областях та Кропивницького місцевого центру з надання БВПД разом із суб’єктами, які здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, долучилися до активностей на всіх локаціях.

Лозунг акції: #ДійПротиНасильства_Кіровоградщина. Основні тематичні кольори акції - білий та помаранчевий. У всіх учасників акції на одязі прикріплено символічні нагадування про важливість протидії домашньому насильству - помаранчеві ґудзики та білі стрічки. Юристи системи БПД брали активну участь у акціях - «Зав’яжи білу стрічку», «Помаранчеві ґудзики», відкритті виставки - «Річ у тім» та у флешмобі «Кропивницький проти насильства».

Річ у тім, що домашнє насильство часто замовчують. Річ у тім, що домашнє насильство може відбуватися зовсім поруч. Річ у тім, що предметом домашнього насильства може стати будь-що. Річ у тім, що страждати від домашнього насильства можуть ті, кого ти знаєш. Це меседжі виставки під назвою «Річ у тім», яку розміщено у приміщенні ЦНАПу. 16 буденних предметів. Таких, які ми можемо бачити щодня у себе вдома. Але для когось ці предмети стали уособленням особистого жаху – адже до кінця життя будуть асоціюватися з домашнім насильством. Поруч з експонатами, розміщеними на виставці, QR-коди. Відсканувавши їх, можна почути реальні історії людей, які постраждали від домашнього насильства або стали його свідками.

Разом із стейкхолдерами фахівці системи БПД на центральній вулиці міста інформували перехожих про акцію, алгоритм дій у разі вчинення домашнього насильства, як захистити себе та куди звертатися по допомогу. Перехожим містянам роздавали інформаційні матеріали- «Протидій домашньому насильству», значки «Право з тобою», інформували про можливість отримання безоплатної правової консультації та правової допомоги.
Завершився флешмоб на площі перед міською радою, де її учасники заявили, що Кропивницький проти насильства. «Акція бути чуйними до чужих історій і емоцій, бути небайдужими, коли стаємо свідками насильства: втрутитися, допомогти, не мовчати. Тоді разом наша чуйність переможе насильство» - головні меседжі усіх учасників флешмобу.

Варто уваги! Особи, які вчинили домашнє насильство, несуть кримінальну, адміністративну чи цивільно-правову відповідальність. Адміністративна відповідальність за вчинення домашнього насильства передбачена статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Кримінальна відповідальність за умисне систематичне вчинення фізичного, психологічного або економічного домашнього насильства передбачена статтею 126-1 Кримінального кодексу України. Поряд із притягненням до адміністративної чи кримінальної відповідальності до особи, яка вчинила домашнє насильство, можливе застосування заходів цивільно-правової відповідальності, які полягають в необхідності відшкодування потерпілому завданої моральної та матеріальної шкоди

У разі вчинення домашнього насильства ви можете:
звернутись за такими номерами:
до поліції на короткий номер 102 та повідомити про факт насильства;
зателефонувати на Урядовий контактний центр 15-47, де цілодобово надаються інформаційні, психологічні та юридичні консультації чоловікам та жінкам, які постраждали від домашнього насильства;
зателефонувати до контактного центру системи безоплатної правової допомоги за безкоштовним номером 0 800-213-103 або звернутися до місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги чи бюро правової допомоги за місцем вашого проживання;

зателефонувати до національної «гарячої лінії» з питань запобігання домашнього насильства, торгівлею людьми та гендерної дискримінації 0-800-500-335 або 116-123 (короткий номер з мобільного).


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool