Кропивницький: чому маршрутні таксі сьогодні не вийшли на свої маршрути

Квітень 02, 2020 | Новини | Переглядів: 1290 | Коментарі: 0

Сьогодні, 2 квітня, пасажирський транспорт у Кропивницькому, що працює у режимі маршрутних таксі, не вийшов на свої маршрути.

Як повідомили в управлінні розвитку транспорту та зв’язку міської ради, власники деяких таких маршрутів вважають перевезення по сім пасажирів, як це передбачено чинною постановою Кабінету Міністрів України, економічно неможливим. Патрульна поліція пильно стежить за дотримання правил перевезень під час карантину і складає на порушників протоколи.

- Такий режим роботи призвів до збиткової діяльності перевізників, з якими управлінням розвитку транспорту та зв'язку міської ради укладені договори на регулярні перевезення у режимі маршрутного таксі, - звернув увагу начальник управління Віктор Житник. - З метою уникнення збиткової діяльності, починаючи з 18 березня 2020 року перевізники щоденно скорочували кількість транспортних засобів на своїх маршрутах. Суттєве зменшенням кількості транспортних засобів на маршрутах міста призвело до погіршення стану пасажирських перевезень у місті.

Станом на 02 квітня 2020 року на автобусних маршрутах міста, які обслуговуються у режимі маршрутного таксі, забезпечують перевезення пасажирів 9 автобусів марки БАЗ-2315, які належать ФОП Кобченко В.В. - маршрути № 6 та № 17 та ПП «Автобаз Кіровоград» - маршрут № 14.

- Наразі в управлінні розвитку транспорту та зв’язку міської ради опрацьовується питання запровадження регулярних спеціальних рейсів, - відзначив Віктор Житник. – З метою забезпечення перевезень пасажирів, які забезпечують життєдіяльність міста, пропонуємо внести на розгляд позачергової комісії техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міської ради міста Кропивницького питання запровадження на період дії режиму надзвичайної ситуації регулярних спеціальних перевезень громадським транспортом на тролейбусних та автобусних маршрутах міста у години «пік», а саме: з 6 год. 00 хв. до 9 год. 00 хв. та з 16 год. 00 хв. до 18 год. 00 хв., виключно працівників медичної сфери, поліції, спецслужб та працівників критичної інфраструктури, які забезпечують життєдіяльність міста, за спеціальними перепустками.

Передбачається, що при цьому перевізникам буде дозволено здійснювати перевезення пасажирів в режимі регулярних спеціальних перевезень за закріпленими за ними маршрутами без розроблення паспорту міського автобусного маршруту регулярних спеціальних перевезень.

Джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool