Кропивницький: чи загрожує перепланування квартири руйнуванню багатоповерхівки?

Травень 31, 2017 | Новини | Переглядів: 1462 | Коментарі: 0

Мода перетворення всієї своєї квартири у студію становиться дуже поширеною серед мешканців Кропивницького.

Хтось прибирає всі стіни в помешканні, а хтось розширює кухню. Дуже лякає, коли такі кардинальні перетворення відбуваються у старих хрущівках, яким вже понад 50 років. Такі багатоповерхівки розраховані на строк експлуатації не більше 50 років, якщо будинку «виповнилося» 30 років, то потрібно проводити капітальний ремонт усього будинку.

А враховуючи, що в нашому місті капітальних робіт у хрущовках не виконувалося, то різні перепланування можуть нести загрозу руйнуванню усього будинку. І якщо раніше дозволялося прибирати лише комірчини, то тепер кожен руйнує, як заманеться.

Наприклад, мікрорайон «Шкільний», п'ятиповерхівка, трьох кімнатна квартира на п’ятому поверсі. Господарі виїхали, а «будівельники широкого профілю» роблять із цієї квартири «студію», зруйнували стіни у квартирі та роблять перепланування. Сусідам не позаздриш. Цілими днями стояв гуркіт відбійного молотка та скрегіт будівельного обладнання по розпилу бетону. У під'їзді було не продихнути, стояв густий туман від пилу, а будівельники тягали по сходах куски стін, які вони склали під вікнами першого поверху. Потім привезли велику купу піску, яку теж вивалили під під’їзд, щоб ближче було тягати на 5-й поверх. Нікому із будівельників не було діла, що рік тому біля будинку міськрада зробила капітальний ремонт прибудинкової території. Тепер на доволі новому асфальті лежить велика купа будівельного піску. А мешканцям цього району тепер приходиться обходить незручності.

Де гарантія, що прибравши у цій квартирі стіни, не зруйнуються весь під’їзд багатоповерхівки?

А враховуючи, що  у цьому під`їзді вже не одна  квартира  з капітальними переплануваннями, то ризик збільшується у декілька разів. 

Раніше, щоб зробити перепланування, треба було взяти дозвіл в архітекторів, а тепер кожен вважає себе «архітектором», та робить, що хоче. Хоча всі знають, що в Україні були вже зафіксовані випадки руйнування багатоповерхівок від неправильного перепланування, навіть з людськими жертвами.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool