Кропивницький: батьки зможуть контролювати свої благодійні внески?

Лютий 06, 2017 | Новини | Переглядів: 955 | Коментарі: 0

Батьки в нашому місті практично кожного місяця роблять благодійні внески до учбових закладів, будь-то дошкільний, потім дитина йде до школи, потім до коледжу и т.д.

Розмір благодійних внесків у багатьох випадках залежить від намірів та побажань учбових закладів. Батьківські комітети, звичайно, вирішують куди и нащо підуть гроші, але повністю контролювати  використання благодійних внесків по всьому учбовому закладу дуже важко.

Якщо раніше батьки давали гроші на ремонт класу, то зараз у деяких випадках роблять внески на оргтехніку, парти, стільці і т.д. А це дуже накладні витрати для батьківських карманів.

У Верховній Раді України вже проголосований у першому читанні рамковий закон «Про освіту», який містить положення про прозорий облік усіх грошових надходжень та витрат шкіл. Про це нагадала Міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час спілкування з батьками на Всеукраїнській конференції «батьки – школа – влада: проблеми взаємодії та перспективи співпраці» 3 лютого 2017 року.

Обов’язок оприлюднювати на сайті усі бюджетні надходження закладу, а також гроші, які платять батьки, дадуть можливість контролю за ресурсами. Оприлюднення усіх видатків допоможе виявити, чи були зловживання при закупівлі потрібних навчальному закладу матеріалів та необхідних послуг.

Читайте також: Кропивницький: слизькі тротуари стають на заваді пересуванню містом

Детальніше
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool