Кропивницька госпітальна рада розпочала обговорення стратегії розвитку госпітального округу.

Квітень 23, 2018 | Новини | Переглядів: 821 | Коментарі: 0

19 квітня 2017 року в приміщенні Устинівської ЦРЛ відбулось чергове засідання Госпітальної Ради Кропивницького госпітального округу.

На засіданні проводилась оцінка потужності Госпітальної Ради для організації ефективної та доступної медичної допомоги другого рівня для мешканців госпітального округу.

Окрім того, розпочато збір пропозицій від районів щодо формування багаторічного плану розвитку Кропивницького госпітального округу. Представники районів та головні лікарі центральних районних лікарень пропонували власне бачення майбутнього своїх лікарень а також визначались куди вони планують направляти мешканців району для отримання медичної допомоги, що відсутня на їх території.

Серед проблем, які обговорювались на засіданні варто зазначити звернення головного лікаря Бобринецької ЦРЛ, яка повідомила про труднощі, що виникають при фінансуванні Бобринецької центральної районної лікарні за рахунок коштів Бобринецької міської об’єднаної територіальної громади. Адже голова Бобринецької ОТГ відмовляється фінансувати деякі видатки на Бобринецьку ЦРЛ, при тому, що лікарня територіально розміщена на території ОТГ та обслуговує мешканців громади. Тому було висловлене прохання залучити до участі в наступному засіданні голову Бобринецької ОТГ.

Головний лікар Компаніївської ЦРЛ повідомив про результати оптимізації лікарні. Компаніївський район, поки що є єдиною територією, що запропонувала відкрити на базі вивільнених в результаті оптимізації приміщень хоспісного відділення. Таку ініціативу голови Компаніївської міської об’єднаної територіальної громади підтримує керівництво районної лікарні та району. Відкриття хоспісу в Компаніївці підтримали всі члени госпітальної ради. На даний час представники громадськості, що долучились до роботи в госпітальній раді від громадської організації «Асоціація Політичних Наук» ініціюють процес розробки пропозицій до багаторічного плану розвитку Кропивницького госпітального округу щодо відкриття хоспісу.

Реагуючи на проблеми, що мають місце у взаємодії між лікарнями та об’єднаними територіальними громадами, представники громадськості, що долучені до роботи у госпітальній ради, запланували проведення обласної конференції госпітальних рад Кіровоградської області. До участі в конференції планується залучити всі госпітальні ради та керівництво всіх ОТГ Кіровоградської області.

Окрім того на цю п`ятницю (27 квітня) заплановано засідання HealthReformHubу, присвячене обговоренню стратегії розвитку госпітального округу та створенню хоспісу на його території. Хаб пройде у приміщенні ГО «Асоціація Політичних Наук», вул. Преображенська 27, дворик кафе «Пудинг»

Прес-служба АПН


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool