Кропивничанам радять бути більш пильними

Листопад 10, 2017 | Новини | Переглядів: 725 | Коментарі: 0

Зловмисники все частіше намагаються видурити у довірливих громадян кошти через проведення електронних розрахунків. Працівники поліції закликають жителів області бути вкрай обережними, щоб не стати жертвою аферистів.

Із кожним днем кількість людей, які користуються послугами з купівлі-продажу товарів через Інтернет, зростає. Та, аби не потрапити до шахрайської пастки, обирайте лише перевірені веб-ресурси.

Уникайте купівлі з попередньою оплатою. Аферисти можуть приховувати свої злочинні наміри під виглядом «вигідних» пропозицій та знижок. У випадку розрахунку за товар на умовах післяплати через службу доставки чи поштове відділення, ви маєте можливість переконатися, що отримаєте замовлене.

Якщо «продавець» чи так званий «працівник» банківської установи під час телефонної розмови намагається під будь-яким приводом дізнатися у вас конфіденційні платіжні дані (пін-код, термін дії чи номер картки, тризначний код безпеки на зворотному боці, sms-паролі), у жодному разі не повідомляйте їх.

Не публікуйте в Інтернет, наприклад на сторінках у соцмережах, свого номеру телефону, який «прив’язаний» до ваших банківських рахунків та карток. Цим також можуть скористатися шахраї.

Здійснюйте будь-які електронні розрахунки з власного комп’ютера, захищеного антивірусним програмним забезпеченням, для збереження конфіденційності персональних даних та інформації про картковий рахунок.

У разі вчинення стосовно вас шахрайських дій, негайно зверніться до поліції з письмовою заявою, а також з повідомленням про скоєння злочину до адміністрації чи служби безпеки веб-ресурсу або банківської установи.

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool