Краєзнавців області відзначили премією імені Володимира Ястребова

Травень 22, 2018 | Новини | Переглядів: 952 | Коментарі: 0

Урочиста церемонія нагородження переможців щорічної обласної краєзнавчої премії традиційно відбулась у приміщенні обласного краєзнавчого музею.

Згідно з рішенням конкурсної комісії, лауреатом обласної краєзнавчої премії за 2017 рік у номінації "Наукові дослідження з історії та етнографії краю став Борис Шевченко (за книгу "Маловисківщина в роки Другої світової війни. Сторінки історії").

У номінації "Краєзнавчі розвідки з історії міст і сіл області" премію присуджено авторам праці "До спортивних вершин: нариси з історії фізичної культури і спорту на Кіровоградщині" Станіславу Янчукову та Олександру Березану.

Книги Володимира Поліщука - "Зроблено в Єлисаветграді", "Будинок, якого уже немає", "Про що писали єлисаветградські газети", "Там, де Інгул круто вився", "Неатрибутоване місто", "Убивство на Фортечних валах", "Сто років тому" визнано кращими у номінації "Популяризація історико-культурної та природничої спадщини краю, розвиток музейної справи".

Переможців привітали перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко та голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, які вручили краєзнавцям дипломи лауреата премії, скульптуру "Степовий орел" та нагрудний знак. Учасникам премії вручили подяки.

"Наступного року Кіровоградська область відзначатиме 80 років заснування, дійсно в регіоні є що досліджувати, - зауважив Сергій Коваленко. "Те, що сьогодні переможцями премії є люди різних професій означає, що ми всі любимо свій рідний край". Він побажав переможцям та учасникам конкурсу творчої наснаги та цікавих відкриттів. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool