Крадій неочікувано сам опинився у ролі «потерпілого»

Квітень 09, 2012 | Новини | Переглядів: 1293 | Коментарі: 0

Працівники Маловисківського РВ УМВС України в Кіровоградській області за підозрою у скоєнні кількох крадіжок затримали 32-річного жителя Дніпропетровської області. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM»  повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області 

Чоловік лише влітку минулого року звільнився з місць позбавленні волі, згодом приїхав до сусіднього регіону у пошуках роботи, але дуже скоро знову став на злочинний шлях, який привів його до чергової кримінальної справи.

На початку квітня до райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що в одному із населених пунктів району невідомі шляхом зламу замка проникли до вагончика на території елеватора, звідки вкрали болгарку та електродрель. А кількома днями раніше місцевий житель також повідомив у міліцію про скоєння крадіжки мопеда з його гаража за подібних обставин.
Як з’ясували правоохоронці у ході вжитих заходів, всі ниточки від обох злочинів вели до однієї і тієї ж особи. Тимчасово «місцевий» 32-річний житель, який не мав постійної роботи та житла, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, вночі прибрав до рук чуже майно.
Викраденні інструменти працівники міліції вилучили за місцем проживання знайомого зловмисника. А от власнику транспортного засобу пощастило менше. Виявилося, що на вкраденому мопеді підозрюваний трохи покатався, а потім заховав його у заростях кущів, аби пізніше використати на власний розсуд. Та не судилося…. У вказаному злодієм місці правоохоронці виявили лише сліди від коліс та шолом, скутера ж як і не бувало. Хтось виявися спритнішим за молодика, і, так би мовити, обікрав злодія. Тож оперативникам додалося роботи.
Під час проведення подальших слідчих дій працівники міліції також встановили причетність підозрюваного до скоєння іще трьох крадіжок, до яких зловмисник залучив і свого «товариша по чарці», з яким разом розпивав спиртні напої. Близько 7 кілограмів мідного дроту, викраденого із гаража місцевого жителя, та два каналізаційних люки злодій здав на металобрухт, аби виручити кошти на оковиту і харчі. Ще кілька крадених речей із автомобіля жителя обласного центру працівники міліції вилучили у помешканні все того ж знайомого.
За фактами скоєних злочинів порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому). Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Правоохоронці перевіряють причетність підозрюваного до скоєння інших подібних злочинів.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool