Котельні Одеської залізниці відповідають усім сучасним вимогам

Листопад 16, 2012 | Новини | Переглядів: 1009 | Коментарі: 0

Котельні, що перебувають на балансі служби будівельно-монтажних робіт та цивільних споруд Одеської залізниці, відповідають усім сучасним вимогам. За останні роки силами працівників будівельно-монтажних управлінь Одеси та Котовська було модернізовано (замінено на нові) ряд котлів.

Нещодавно було проведено реконструкцію системи опалення службово-технічних приміщень на станції Одеса-Сортувальна. У процесі реконструкції проведено консервацію газової котельні і обладнання індивідуальних топкових службово-технічних приміщень станції: пост електричної централізації стрілок та сигналів, адміністративне приміщення дистанції сигналізації та зв’язку, майстерні. У топкових кімнатах цих будівель наразі встановлені сучасні газові котли. Обладнання індивідуальних топкових приміщень дозволило зекономити паливо, електроенергію за рахунок відсутності витрат у теплових мережах, регулювати температуру теплоносія тощо. Економічний ефект даної реконструкції становить понад 2,2 млн грн на рік.

Також реконструйовано дві котельні, що опалюють житловий фонд. У першій котельні (просп. Гагаріна 13а) замість чотирьох застарілих водонагрівальних котлів з низьким коефіцієнтом корисної дії встановили котли чесько-українського виробництва з комплексною системою автоматики. Для економії тепла й палива, зменшення власних тепловитрат було здійснено термоізоляцію трубопроводів котельної за допомогою ефективних матеріалів. У другій котельні, що опалює житловий фонд (за адресою вул.Стовбова 25), замість застарілих водонагрівальних котлів було встановлено три потужні котли з коефіцієнтом корисної дії 97%. Усе це не тільки покращило якість теплоносіїв, а й знизило витрати на природний газ та електроенергію для залізниці. Економічний ефект по двох зазначених котельнях за зимовий період 2011-2012 рр. становив майже 150 тис. грн.
У котельні будівельно-монтажного експлуатаційного управління, що опалює підприємства Котовського залізничного вузла, встановлено швидкісний тонкостінний теплообмінний апарат з корозієстійкої сталі і титанового сплаву з високим коефіцієнтом тепловіддачі. Цей апарат відрізняється високою надійністю та компактністю. Також він має функцію самоочищення, що, безперечно, додає зручності у його використанні.
Проведений ряд заходів дозволяє покращувати умови праці залізничників у холодну пору року та заощаджувати кошти залізниці, сплачувані за газ та електроенергію.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool