Кошти, виділені на будівництво житла, посадовці поклали у власні кишені

Квітень 11, 2012 | Новини | Переглядів: 1088 | Коментарі: 0

Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Кіровоградській області викрили у скоєнні злочину двох жителів регіону, які, перебуваючи на керівних посадах та вступивши у злочину змову, незаконно привласнили бюджетні кошти на загальну суму понад 2 мільйони гривень. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM»  повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області 

У 2009 році директор (нині колишній) регіонального управління однієї із фінансових установ, попередньо домовившись із керівником ТОВ, уклав з Державною іпотечною установою договір відчуження майнових прав на об’єкт незавершеного будівництва житлового призначення.

Згідно умов договору товариство отримувало кошти на закінчення будівництва та вводу в експлуатацію будинку в одному із районних центрів області. У свою чергу, ТОВ передавало іпотечній установі майнові права на об’єкт, тобто на квартири у цьому будинку, які, належали позичальникам фінансової установи.
Отримавши кошти у сумі 3 млн 200 тисяч гривень, посадовці близько 847 тисяч витратили на потреби будівництва, а решту грошей привласнили і використали на власний розсуд. Таким чином державі було завдано збитків на суму понад 2 млн гривень.
Прокуратурою району за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України порушено кримінальну справу. Наразі стосовно підозрюваних обрано міру запобіжного заходу – арешт.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool