Коридор до мирного життя

Липень 09, 2014 | Новини | Переглядів: 836 | Коментарі: 0

З понеділка 7 липня запрацювали три гуманітарні коридори, якими жителі Донецької і Луганської областей зможуть вибратись із зони АТО.

У кожному з коридорів є транзитний пункт, до якого можна дістатись самостійно або звернутись по допомогу у місцеві штаби НС чи волонтерські організації.
Один з транзитних пунктів влаштовано силами Держслужби з надзвичайних ситуацій на території колишньої військової частини у місті Барвінкове Харківської області на межі з Донецькою областю. Розрахований він на 300 місць. За необхідності мирні жителі, які вимушено залишають територію АТО, зможуть на добу-дві залишитись у цьому транзитному пункті до прийняття остаточного рішення, який регіон обрати для подальшого проживання. Впродовж терміну перебування у таборі для переселенців, людей забезпечать харчуванням та психологічною допомогою.
Саме для цього табору надали намети та необхідне спорядження кіровоградські рятувальники. Оперативно сформований зведений підрозділ у кількості 61 чоловіка особового складу та 6 одиниць техніки 4 липня здійснив марш до місця розташування. Пункт життєзабезпечення з наметами, ліжками, та матрацами розрахований на 100 осіб і призначений для створення необхідного мінімуму цивільному населенню, що переміщується з районів проведення антитерористичної операції. Очільник Харківської облдержадміністрації Ігор Балута високо оцінив рівень підготовки та організацію служби у Кіровоградському гарнізоні пожежно-рятувальної служби і зокрема комплектацію наметового пункту життєзабезпечення, де все продумане до найменших дрібниць, щоб людям, яким в силу обставин доведеться тут мешкати, було максимально зручно.
Транзитний пункт працює у цілодобовому режимі і повністю готовий до прийому переселенців, яких поки що тут зовсім небагато.
А для тих, жителів Донеччини та Луганщини, які обрали місцем свого подальшого проживання Кіровоградську область, повідомляємо необхідні телефони для вирішення питань соціального забезпечення:
- номери телефонів, за якими можуть звертатись громадяни України: 101 та (0522) 22-06-85;
- регіональний штаб у м. Кіровоград: (0522) 22-54-14, 099-097-89-34;
- електронна адреса регіонального штабу: kirovohrad@mns.gov.ua
«Гаряча лінія» голови облдержадміністрації – 0 800 500 238.

Прес-служба Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool