Комісія МОЗ України рекомендує Кіровограду об’єднати пологові будинки

Червень 17, 2016 | Новини | Переглядів: 1006 | Коментарі: 0

Сьогодні, 15 червня, у Кіровограді завершила роботу комісія Національного інституту стратегічного планування Міністерства охорони здоров’я України. Комісія здійснила аудит акушерсько – гінекологічної служби обласного центру і підготувала свої рекомендації щодо підвищення стандартів якості надання медичних послуг мешканцям міста.

Наявність перинатального центру ІІ рівня в обласному центрі сьогодні – це вимога часу і необхідний елемент функціонування високоефективної ситеми надання допомоги породіллям, як матерям, так і новонародженим дітям, - наголосив директор Національного інституту Геннадій Слабкий під час оприлюднення висновків комісії.

На користь об’єднання двох пологових відділень у Кіровограді, на думку Геннадія Слабкого, виступають низка необхідних для цього передумов. Це, перш за все, наявність капітально відремонтованого приміщення площею близько 2000 м2 у повній відповідності із найсуворішими вимогами будівельних норм і правил для таких об’єктів з усією необхідною іфраструктурою. Така інфраструктура повністю відповідає стандарту перинатального центру. Створення центру дозволить цілодобово надавати належну допомогу жінкам і дітям, у тому числі лабораторні дослідження і необхідні діагностику. Це також дасть можливість повноцінно використовувати увесь наявний кадровий, технічний і економічний потенціал міста, вивільнить близько 3,5 мільйонів гривень на рік, які можна буде скерувати на придбання сучасного обладнання і устаткування для закладу.

Вивільнені приміщення пологового будинку №2, наголосив Геннадій Слабкий, обов’язково мають бути використані для організації інших медичних закладів, у яких Кіровоград має гостру потребу. Це може бути, наприклад, гемодіалізний центр, чи дитяча міська лікарня. Голова комісії висловив також застереження, що жіноча консультація, яка функціонує при пологовому будинку №2 має залишитися на своєму місці, оскільки вона обслуговує жіночу частину населення за територіальним принципом.

- Ми надамо свої висновки і рекомендації міському голові, - відзначив Геннадій Слабкий. – А впроваджувати реформу у життя залишається справою міської ради. Інститут зі свого боку готовий надати необхідну методичну підтримку і організувати у Кіровограді практичні навчання.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool