Комісія Мін'юсту поновила законні права селян Благовіщенського району

Лютий 10, 2017 | Новини | Переглядів: 1063 | Коментарі: 0

До Комісії Мін`юсту надійшла 151 скарга від власників земельних ділянок сільськогосподарського призначення, що розташовані у Кіровоградській області. Державні реєстратори Берега Оксана, Ніколаєнко Оксана та Гушлевська Наталія незаконно перереєстрували земельні ділянки на компанію «Агрі Інвест Україна».

Спеціалісти Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області особисто проконсультували громадян, які постраждали внаслідок рейдерського захоплення, та пояснили, як правильно складати скарги до Міністерства юстиції України на незаконні дії державних реєстраторів Новоархангельської селищної ради. У результаті комісія Мін’юсту скасувала незаконні реєстраційні дії, повернула майно у законну власність селян та прийняла рішення анулювати доступ до реєстру для реєстраторів-порушників назавжди.

«Право власності на землю є святе! Коли є факти земельного мародерства, усі повинні докласти зусиль, щоб винні були покараними! Ми з колегами домоглися прийняття Антирейдерського закону, що передбачає 10 років тюрми за такий злочин. Ми візьмемо на контроль питання щодо відповідальності державних реєстраторів. Мін`юст швидко відреагував на рейдерське захоплення, але справедливість буде поновлено тоді, коли винні будуть у тюрмі! Ми маємо усі спільно докласти зусиль, щоб таке ганебне явище, як рейдерство відійшло у минуле», - прокоментував Павло Петренко.

Голова Комісії Павло Мороз у свою чергу зазначив, що наразі це одне з поодиноких рейдерських захоплень, що сталося в Україні після того, як Антирейдерський закон запрацював.

«Наразі кількість рейдерських захоплень в Україні зменшилась на 90%, але ми не втрачаємо пильність! Комісія Мін`юсту продовжує працювати та повертати незаконно відчужене майно нашим громадянам та бізнесу! До Мін'юсту звернулися громадяни, яких три реєстратори незаконно позбавили права на землю. Таким чином, вони фактично обікрали одну з найменш соціально захищених верств населення! Комісія Мін'юсту максимально оперативно розглянула скарги потерпілих та поновила законні права селян. Наш наступний крок - усі матеріали справи щодо реєстратора Гушлевської Наталії, Ніколаєнко Оксани та Береги Оксани буде передано до правоохоронних органів.

Сподіваюся, що злочинці, які посягають на святиню села, понесуть справедливу відповідальність та потраплять до в`язниці на 10 років», - прокоментував Павло Мороз.

За інформацією Міністерства юстиції України


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool