Команда з Кіровоградщини виборола 4-е місце на 17-у Всеукраїнському фестивалі дружин юних пожежних (ФОТО)

Вересень 28, 2012 | Новини | Переглядів: 1267 | Коментарі: 0

На західному узбережжі Кримського півострову, в Євпаторії, відбувся XVIII Всеукраїнський фестиваль дружин юних пожежних.

Протягом декількох днів «оксамитового сезону» випробовували свої знання та мистецькі вміння, вправність і дотепність, силу і витримку, артистизм та вокальні таланти 162 юні пожежні з усіх куточків України. Відкривав фестиваль голова державної інспекції техногенної безпеки України генерал-лейтенант служби цивільного захисту Ернест Улинець, який побажав юним учасникам гідних перемог. «Упевнений, що кожному з вас вдасться проявити себе якнайкраще під час змагань, і ми відкриємо нові таланти та дарування. Знаю, що тут ви знайдете багато нових друзів та однодумців, а отриманий досвід стане кожному з вас у нагоді. Сподіваюсь, що з часом ви поповните лави професійних пожежних та рятівників», - звернувся від імені Міністра надзвичайних ситуацій Ернест Михайлович до дітей під час урочистої церемонії відкриття. На заході були присутні також представники Міністерства надзвичайних ситуацій, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, адміністрацій АР Крим та м. Євпаторія.
Фестиваль дружин юних пожежних проводиться щороку з метою навчання дітей та підлітків правилам безпечної поведінки, формування позитивного образу професії рятувальника в учнівської молоді та популяризації здорового способу життя. Традиційно він складається з кількох конкурсів: «Візитка», «Домашнє завдання», «Безпечна прогулянка» (яка, у свою чергу, складається з кількох етапів - «Рятувальна мотузка», «Переправа», «Орієнтування», «Медицина», «Влучний ствольщик», «Гриби», «Рятування потопаючого») та конкурсу соціального плакату. За усіма цими простими, на перший погляд, назвами – напружена праця не лише юних учасників фестивалю, а й їх педагогів та організаторів фестивалю.
Кіровоградщину на фестивалі представляла команда «Лицарі порятунку» з м.Долинської. Юні рятувальники, завдяки мудрому наставництву педагогів Любові Москалець та Світлани Чумаченко, підтримці Територіального управління МНС та Управління Держтехногенбезпеки в області, служби цивільного захисту Долинського району, районної влади, управлінь освіти і науки, у справах сім’ї та молоді, культури і туризму Кіровоградської обласної державної адміністрації перемогли у шкільному, регіональному та обласному етапах фестивалю ДЮП, щоб отримати почесне право представити нашу область Україні. До речі, і на всеукраїнському рівні долинчани не спасували – впевнено тримались у п’ятірці лідерів, а в конкурсі «Переправа» стали переможцями. Варто віддати належне нашим «лицарям» - працювали вони, готуючись до всеукраїнського фестивалю, мало не щодня, і це коли усі їх однолітки відпочивали.
23 вересня у «Тимурівці» відзначали церемонію закриття фестивалю, підбивали підсумки та нагороджували переможців.
Нелегко завоювати титул кращого, коли у тебе 26 суперників, а саме стільки команд зібрались у Євпаторії. І все ж - фестиваль закінчився, підсумки підбито: цього року «Гран-Прі» Всеукраїнського фестивалю повезли додому юні пожежні з Дніпропетровської області, золотими призерами загальнокомандного заліку стали юні рятувальники з АР Крим. Друге місце виборола команда з Харьківської області, а третє - донеччани, які випередили наших «Лицарів порятунку» на 3 бали. Кіровоградська команда у загальному заліку посіла четверте місце. Переможці змагань були нагороджені грамотами, пам’ятними кубками, цінними подарунками, а також заохочувальними призами від організаторів заходу.
Урочистості з нагоди святкування закриття фестивалю завершились феєрверком та прощальним концертом.

Команда з Кіровоградщини виборола 4-е місце на 17-у Всеукраїнському фестивалі дружин юних пожежних (ФОТО)

Команда з Кіровоградщини виборола 4-е місце на 17-у Всеукраїнському фестивалі дружин юних пожежних (ФОТО)

Територіальне управління МНС та Управління Держтехногенбезпеки в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool