Колектив прокуратури Кіровоградської області висловлює співчуття

Вересень 04, 2014 | Новини | Переглядів: 1059 | Коментарі: 0

Колектив прокуратури Кіровоградської області з великим сумом сповіщає, що сьогодні, на 92 році життя відійшов у Вічність Володимир Іванович Легун - прокурор Кіровоградської області 1977-1987 р.р., державний радник юстиції 3 класу, Заслужений юрист України, Почесний працівник прокуратури України, ветеран Великої Вітчизняної війни та ветеран праці органів прокуратури України.

Все своє життя Він присвятив шляхетній справі служіння Закону, Вітчизні та українському народові. Добрий, щемливий спомин про видатного правника, воїна та героя ВВВ, мудрого керівника та доброзичливого наставника молодого покоління прокурорів Володимира Івановича Легуна назавжди залишиться в серцях усіх, хто мав честь знати покійного, жити та працювати поруч з ним.
Керівництво та колектив органів прокуратури, а також члени Кіровоградського обласного осередку Всеукраїнської спілки ветеранів війни та праці органів прокуратури висловлюють щирі співчуття рідним та близьким Володимира Івановича Легуна. Вічна йому пам’ять
 

Слово на спомин
Народився Володимир Іванович Легун 22 травня 1923 року у м. Новоукраїнці на Кіровоградщині в родині службовця. З раннього дитинства мріяв стати військовим.
В 1941 році закінчив з відзнакою середню школу, а 22 червня почалася війна. У липні того ж року добровільно вступив до батальйону по знищенню ворожих парашутних десантів.
У серпні 1942 року закінчив прискорений курс навчання в Омському артилерійсько-мінометному училищі. Одержав військове звання лейтенанта і був направлений на фронт. Брав участь у бойових діях на Волховському, Ленінградському і Прибалтійському фронтах. Був командиром взводу управління, заступником і командиром реактивної батареї «Катюша», а згодом начальником розвідки 29 гвардійського полку реактивної артилерії.
Продовжував службу в 312-му Червонопрапорному орденів Суворова, Кутузова, Богдана Хмельницького та Олександра Невського гвардійському полку. Залишив службу в армії в кінці 1948 року і став працювати в прокуратурі Кіровоградської області.
Майже пів століття працював Володимир Іванович в правозахисному відомстві Кіровоградщини. Пройшов усі щаблі прокурорської служби, від прокурора відділу загального нагляду до керівника прокуратури Кіровоградщини, яку очолював 10 років.
За свою багаторічну плідну прокурорську діяльність та бездоганну працю на правозахисній ниві Володимир Легун заслужив непохитний авторитет та невичерпну повагу серед не одного покоління працівників прокуратури не лише Кіровоградщини, а й всієї України.
Численні заслуги Володимира Івановича були відзначені нагородами Генерального прокурора України – нагрудними знаками «Почесний працівник прокуратури України», «Ветеран прокуратури України», «Подяка за довготривалу бездоганну службу в органах прокуратури». Крім того, Президентом України Володимиру Івановичу присвоєно державну нагороду - почесне звання «Заслужений юрист України».
Неможливо не згадати і про воєнні заслуги цієї по-сутті легендарної особистості. За активну участь у ВВВ та вагомий внесок у зміцнення законності і правопорядку у післявоєнні часи нагороджений двома орденами «Вітчизняної війни» II ступеня, орденом «Богдана Хмельницького» III ступеня, орденом «Знак Пошани» та орденом «За заслуги» III ступеня, 22-ма медалями.
Не дивлячись на свій поважний вік Володимир Іванович брав активну участь у житті прокуратури регіону, виконував важливу громадську роботу. А у вільний від громадських навантажень час писав історичні нариси та спогади про будні кіровоградських прокурорів.
Для усіх без винятку працівників прокуратури Володимир Іванович був старшим товаришем, керівником та наставником…


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool