«Классік-проект» у Кіровограді

Лютий 04, 2015 | Новини | Переглядів: 1267 | Коментарі: 0

Митці Києва, Львова та Кіровограда об׳єдналися у патріотичній мистецькій акції - обласному фестивалі-конкурсі української академічної музики «Классік-проект», присвяченого уславленому земляку, композитору Юліусу .Мейтусу.

Кіровоградці приймали гостей з Києва - завітала на свою батьківщину відомий музикознавець Ірина Сікорська, зі Львова - для виступу на фестивалі приїхали лауреати міжнародних та всеукраїнських конкурсів студенти Львівської Національної музичної академії ім.М.В.Лисенка Дончак З.та Чубак Д.
На базі Кіровоградської музичної школи №2 ім. Ю.С.Мейтуса, Кіровоградського музичного училища, Кіровоградської музичної школи №1 ім. Г. Г. Нейгауза, Кіровоградського музею музичної культури ім..К.Шимановського, народних меморіальних музеїв Ю.С.Мейтуса та Г.Г.Нейгауза, Кіровоградського обласного загально-освітнього навчально-виховного комплексу гуманітарно-естетичного профілю з 26 по 28 січня 2015 року відбулися цікаві заходи, учасниками та глядачами яких стали більше 1000 учнів, студентів, викладачів, музикознавців та краєзнавців, представників міської громади, не байдужої до історії, збереження та розквіту національного музичного мистецтва.
В рамках фестивалю-конкурсу відбулися виставки, екскурсії в трьох музеях, презентація книжок та нові публікації музикознавців, краєзнавців М. Долгіх та В. Поліщук, дискусії під час відкритої креативної лабораторії музикознавця, вечір українського романсу «Молоді голоси українського солоспіву», урочистий концерт з творів українських композиторів Ю. Мейтуса, А. Кос-Анатольського, концерт юних музикантів, присвячений Ю.С. Мейтусу. В рамках креативної лабораторії музикознавця відбувся перший обласний конкурс музикознавців «Мейтусівські читання», в яких взяли участь 18 учасників з музичних шкіл міст Кіровограда, Світловодська, Вільшанки, Новоукраїнки, студентів Кіровоградського музичного училища та мистецького факультету КДПУ ім..В.Винниченка, які виступали у різних номінаціях та вікових категоріях, як «Перші кроки в музичній розвідці», «Юніори музикознавства» та «Молоді дослідники». В роботах музикознавців презентувалися дослідження, присвячені творчості українських композиторів та видатних митців Кіровоградщини - Ю. Мейтуса, М. Кропивницького, С. Климовського, К. Шутенка, відновленню забутих імен у музиці, аналізу музичних творів та сучасних інтерпретацій обробок українського народного мелосу, презентації творчих особистостей краю ( А.Бондар), вивченню творчості талановитих представників української діаспори (Квітка Цісик), співаної поезії Ліни Костенко, висвітленню сучасної молодіжної музики, українським народним звичаям та традиціям.
Журі, у складі якого відомі музикознавці, викладачі, кандидати мистецтвознавства, нелегко було визначити переможців, настільки цікавою була тематика досліджень, пошукова глибина та яскравість подачі матеріалу. Кращими названі майбутні музикознавці, конкурсанти, які посіли перші місця – Пашева Марія та Куба Єлізавета з Кіровоградської музичної школи №2 ім.Ю.С. Мейтуса, Романчук Яна та Дворовий Віталій з музичної школи №3, Сидорак Марія з Кіровоградської музичної школи №1 ім.Г.Г.Нейгауза, Бичкова Юлія з Кіровоградського музичного училища та Томко Крістіна з мистецького факультету КДПУ ім.В.Винниченка.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool