Київ: ДАІ перевіряє дотримання водіями правил зупинки та стоянки

Квітень 29, 2013 | Новини | Переглядів: 1110 | Коментарі: 0

У центрі міста лише за дві години інспектори ДАІ виявили та задокументували 21 водія - порушника.

З початку року за порушення вимог Правил дорожнього руху в частині зупинки та стоянки притягнуто до адміністративної відповідальності більш ніж чотири тисячі водіїв.

 

На даний час в столиці проблема паркування та заторових явищ залишається актуальною, особливо в центральній частині міста. Систематичні порушення правил зупинки і стоянки транспортних засобів на паркувальних майданчиках, хаотичне їх розташування призводять до звуження проїзної частини, виникнення ускладнень у дорожньому русі та заторових ситуацій.

Аби цього уникнути - працівники ДАІ перевіряють наявність погоджень місць розташування майданчиків для паркування та схем організації руху на них, відповідність облаштування зазначених місць дорожніми знаками і розміткою. Особлива увага звертається на відповідність способу постановки автомобілів на майданчиках для паркування. У разі виявлення порушень у сфері Правил паркування та Правил дорожнього руху до відповідних посадових осіб та водіїв приймаються заходи адміністративного впливу.

Напередодні вихідних, інспектори ДАІ лише за дві години на Бессарабській площі, біля торгівельного центру «Мандарин» за порушення вимог Правил дорожнього руху в частині зупинки та стоянки притягнули до адміністративної відповідальності 21 водія. А з початку нинішнього року за відповідне правопорушення до адміністративної відповідальності притягнуто понад чотири тисячі водіїв транспортних засобів. Крім того, з початку року Державтоінспекцією міста на посадових осіб комунального підприємства «Київтранспарксервіс» складено 48 адміністративних протоколів. Також, за виявленими недоліками, що стосувалися облаштування паркувальних майданчиків, видано 48 приписів та вручено 16 вимог щодо їх усунення. Зокрема, на адресу Київської міської та районних державних адміністрацій з приводу наведення належного порядку в місцях паркування автомобілів було направлено три інформації.

Слід зазначити, що відповідних порушень виявляється і фіксується близько сотні щодня. Автолюбителів, які будуть ігнорувати правила паркування, інспектори ДАІ, згідно з чинним законодавством, будуть притягувати до адміністративної відповідальності. Нагадаємо, штраф за такий вид порушення становить від 255 до 340 гривень. Робота по недопущенню порушень правил зупинки та стоянки транспортних засобів на проїзній частині доріг триває.

 

прес-служба Департаменту ДАІ МВС України


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool