Китайські бізнесові кола виявляють бажання вкласти інвестиції в економіку області

Травень 26, 2011 | Новини | Переглядів: 1503 | Коментарі: 0

Саме так зазначили представники ділових кіл провінції Ляонін Китайської Народної Республіки, з якими  зустрівся заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Серпокрилов.

Як зазначив начальник відділу відродження Комітету розвитку та реформ провінції Ляонін Нін Гогуан, головна мета візиту китайської делегації до нашої області – встановлення ділових контактів та пошук спільних проектів для реалізації у реальному секторі економіки області.
Віктор Серпокрилов розповів китайським гостям про економічний потенціал області, про пріоритетні напрямки розвитку регіону. Він, зокрема, наголосив, що область може бути привабливим для китайських бізнесових кіл регіоном, адже саме тут знаходяться розвинена транспортна інфраструктура, аграрний сектор та промисловість. У надрах області зосереджено біля трьохсот видів корисних копалин, з яких активно видобуваються буре вугілля, титанова та нікелева руди, графіти, мармур та каоліни. В аграрному секторі області виробляється до 5 відсотків загальних обсягів зернової продукції країни. – У нас є що запропонувати китайським партнерам, – зазначив Віктор Серпокрилов.
– Останнім часом економічні стосунки між Кіровоградською областю та Китайською Народною Республікою вийшли на новий рівень. Так, 5% товарообігу та 7% експорту області припадають на КНР. Лише за минулий рік товарообіг області з КНР зріс на 250 відсотків, – повідомив заступник голови облдержадміністрації.
Враховуючи той факт, що китайські інвестиції в економіку області фактично відсутні, представники ділових кіл провінції Ляонін запропонували розпочати активну співпрацю у напрямку реалізації на території області низки інвестиційних проектів. На сьогоднішній день пакет пропозицій включає близько двох десятків інвестиційних проектів у напрямку впровадження альтернативних видів енергії, зокрема, виробництва біопалива та використання сонячної енергії, машинобудування, виробництва композитних матеріалів, літакобудування, електроніки. Також китайські партнери виявили бажання розпочати активну співпрацю у гуманітарній сфері, зокрема, у галузі освіти та культури, виявили зацікавленість в обміні кваліфікованими спеціалістами.
Серед спільних з КНР проектів, які вже знайшли своє практичне втілення на території нашої країни – проект будівництва сучасного мосту через Дніпро у районі Кременчука Полтавської області. У цей проект китайські бізнесові кола інвестують 1,2 млрд. доларів США. Також укладено угоду про співпрацю з всесвітньо відомим інститутом електрозварювання ім. Патона, з низкою інших провідних технічних ВУЗів країни.
Віктор Серпокрилов подякував представникам китайської делегації за той інтерес, який вони виявляють до нашого регіону та висловив сподівання, що цей візит не останній і вже найближчим часом на території області завдяки китайським інвестиціям буде реалізовано низку спільних проектів.
 
джерело сайт ОДА

ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool