Кіровоградцям нагадують про відповідальність за порушення виборчого законодавства

Жовтень 02, 2014 | Новини | Переглядів: 974 | Коментарі: 0

28 серпня поточного року в державі розпочалась передвиборна кампанія, а 26 жовтня 2014 року відбудуться позачергові вибори народних депутатів України.

Відповідно до Закону України "Про вибори народних депутатів України" 30 вересня 2014 року Центральна виборча комісія закінчила процедуру реєстрації кандидатів у народні депутати України, а 1 жовтня 2014 року офіційно розпочалася передвиборна агітація.
У зв’язку з цим працівники міліції закликають усіх учасників виборчого процесу не порушувати закон.
Так, згідно із ст. 2 (Загальне виборче право) Закону України "Про вибори народних депутатів України" громадяни України, які мають право голосу, можуть брати участь у проведенні передвиборної агітації.
Поряд з цим, у відповідності із ст. 74 (Обмеження щодо ведення передвиборної агітації) Закону України "Про вибори народних депутатів України" участь у передвиборній агітації забороняється:
- іноземцям та особам без громадянства, у тому числі через журналістську діяльність чи у формі участі у концертах, виставах, спортивних змаганнях, інших публічних заходах, що проводяться на підтримку чи за підтримки партії – суб’єкта виборчого процесу чи кандидата у депутати;
- органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам і судам;
- членам виборчих комісій протягом строку їх повноважень у відповідних виборчих комісіях.
Також, виходячи із положення ст. 2 Закону України "Про вибори народних депутатів України" залучення неповнолітніх до ведення передвиборної агітації не дозволяється.
Відповідальність за порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації передбачена ст. 212-10 КУпАП.
Здійснення передвиборної агітації особою, участь якої у передвиборній агітації заборонена законом, проведення передвиборної агітації поза строками, встановленими законом чи в місцях, що заборонені законом, здійснення передвиборної агітації у формах і засобами, що суперечать Конституції або законам України, або інше порушення встановлених законом обмежень щодо ведення передвиборної агітації -
тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п’ятдесяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Працівники міліції звертаються до активістів громадських організацій, журналістів та усіх жителів області з проханням повідомляти про будь-які факти порушень виборчого законодавства правоохоронні органи.


УГБ УМВС України в Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool