Кіровоградцям нагадують про відповідальність за невжиття заходів щодо знищення дикорослих маку та конопель

Серпень 18, 2014 | Новини | Переглядів: 929 | Коментарі: 0

Згідно чинного законодавства та відповідної Постанови Кабінету Міністрів України за такі дії передбачено адміністративну відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на посадових осіб - від тридцяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Інформація про те, що на ділянці площею близько 0.25 гектара в одному з районів області зростають дикорослі рослини, зовні схожі на коноплі, до міліції надійшла на вихідних. На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група. У результаті інформація знайшла своє підтвердження. Також було встановлено, що згадана ділянка знаходиться у користуванні місцевого підприємства й справді перебуває у досить занедбаному стані.
За цим фактом складено відповідні матеріали.
Вже найближчим часом територію ділянки очистять від дикорослих рослин. У подальшому вони будуть знищені в присутності спеціальної комісії, до якої увійдуть представники міліції та громадськості.
Разом з тим, правоохоронці нагадують землекористувачам та землевласникам про передбачену законом відповідальність за невжиття заходів щодо знищення дикорослих конопель чи снотворного маку на закріплених за ними земельних ділянках.
За невиконання вказаних законом вимог на підставі статті 106-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення винні притягуватимуться до відповідальності та сплатять штраф.
Також правоохоронці закликають усіх жителів області не бути байдужими! Повідомляти про такі факти необхідно за телефоном «102» або, звернувшись до найближчого відділення міліції.
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool