Кіровоградців вчать як треба діяти на випадок екстремальних ситуацій

Грудень 10, 2014 | Новини | Переглядів: 1010 | Коментарі: 0

10 грудня студенти машинобудівного коледжу КНТУ взяли участь у навчальному семінарі на тему: «Дії населення на випадок надзвичайних ситуацій».

Організували заняття для молоді фахівці Управління ДСНС та Навчально-методичного центру цивільного захисту та БЖД Кіровоградської області. У рамках заходу студенти дізналися багато нового та закріпили вже вивчений матеріал, адже тема дій на випадок надзвичайних ситуацій різного характеру сьогодні є як ніколи актуальною.
Викладач НМЦ ЦЗ та БЖД майор служби цивільного захисту Микола Стець пояснив значення основних понять цивільного захисту, - таких як сигнал оповіщення, укриття, евакуація, хімічна та радіаційна загроза, - покроково розповів, як діяти після сигналу «Увага всім!» та як користуватись засобами індивідуального захисту або чим їх можна замінити у побутових умовах. Викладач наочно демонстрував, як поводитись з протигазом, де знайти захист, якщо поряд немає захисних споруд, наводив приклади живого звучання мовного повідомлення та порядок дій при евакуації.
Капітан служби цивільного захисту Аліна Бакай надала студентам застережні листівки, де пояснюються основні заходи безпеки при користуванні газовим обладнанням, на льоду та викладається різноманітна застережна інформація відповідно до сезону. Також студентам порадили переглянути і порекомендувати друзям та близьким навчальний фільм «Варто знати кожному», який розміщено на сторінці Управління ДСНС на сайті YouTube. У фільмі надаються практичні поради фахівців як діяти у випадку небезпеки.
Для студентів заняття пройшло не марно, оскільки вони жваво обговорювали почуте та переконалися, що знання, надані рятувальниками, допоможуть знайти вихід з будь-якої екстремальної ситуації.
Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool