Кіровоградців у обласному контактному центрі консультувала юстиція

Березень 10, 2016 | Новини | Переглядів: 1071 | Коментарі: 0

9 березня  в обласному контактному центрі працювала "гаряча телефонна лінія" з питань примусового виконання рішень судів про стягнення аліментів.

Консультував громадян Вадим Гуцул, в.о. начальника Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області –начальник Управління державної виконавчої служби та Маріанна Касімова, начальник відділу організації контролю за виконанням рішень Управління ДВС Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області.

У такому форматі юстиція працювала вперше. За годину роботи встигли проконсультувати десятьох громадян, а звернення, що надійшли після завершення роботи «гарячої лінії» розглянуть на особистому прийомі у керівника Управління ДВС. Телефонували мешканці не лише із Кіровоградської області, а й з Одеської, Київської та Чернігівської областей. Усі справи щодо примусового стягнення аліментів за рішенням суду конфліктні і складні, тому консультування кожної людини вимагало часу для з’ясування інформації про виконавче провадження, боржника, причини невиконання рішень судів.

Як стягнути аліменти на дитину, якщо чоловік офіційно не працює? Чи будуть стягуватись аліменти з чоловіка, якщо він виїде за кордон? Чи завершується виконавче провадження, якщо дитина досягла повноліття? Чи стягують аліменти з доходу боржника, отриманого останнім з оренди за земельний пай? Чому державний виконавець не направив документи до бухгалтерії підприємства де працює боржник? Ці та інші питання турбували громадян.

Під час консультування та на завершення розмови Вадим Гуцул нагадував про найважливіший обов’язок батьків - моральне виховання та матеріальне утримання дитини. Діти рівні у своїх правах незалежно від походження, а також від того, народжені вони у шлюбі чи поза ним.

Отже, батьки зобов’язані утримувати своїх неповнолітніх дітей і непрацездатних повнолітніх дітей, які потребують матеріальної допомоги, незалежно від того чи перебувають вони у шлюбі чи ні.

Всі звернення перебувають на особистому контролі в. о. керівника обласної юстиції. Громадяни отримають інформацію про вирішення свого питання у телефонному форматі. Начальник Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області здійснює особистий прийом громадян щоп’ятниці, із 10.00-12.00.
Телефон приймальні - (0522) 35-66-56

Прес-служба Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool