Кіровоградців розпитували про права дітей

Червень 01, 2014 | Новини | Переглядів: 963 | Коментарі: 0

1 червня, у Міжнародний день захисту дітей, ДЕГО «ФЛОРА» провела акцію, щоб дізнатись чи маленькі та дорослі кіровоградці знають, що у дітей є права та які з них найчастіше порушують.

- Ми сьогодні хотіли не просто святкувати або погратись з дітьми. Ми хотіли задати питання і дізнатись, які права найчастіше порушуються. Тому наші волонтери придумали таку акція. Ми обрали шість статей Конвенції ООН по права дитини, які на нашу думку під найбільшою загрозою, - розповідає Людмила Шестакова,керівник ДЕГО «ФЛОРА».

Кожному кіровоградцю вручали повітряну кульку, інформаційні брошури та пропонували приліпити стікер на плакаті з тим правом дитини, що на їх думку порушується найчастіше. Як виявилось у підсумку, кіровоградці вважають, що діти найбільше страждають від насильства, а найменше страждає право на національність. Примітно, що коли вибір робили маленькі кіровоградці, то вони вважали, що порушується їх право на особисте життя.

Як розповідають учасники акції, у майбутньому планується провести ще низку інформаційних заходів та розробити мобільні додатки, що міститимуть коротку інструкцію про права дитини та молоді, а також правила при спілкуванні з міліцією.

Захід відбудеться за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Прес-служба ДЕГО «ФЛОРА»


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool