Кіровоградці, звертайтесь - і вас почують!

Січень 25, 2016 | Новини | Переглядів: 1477 | Коментарі: 0

Підсумки роботи зі зверненнями громадян, що надійшли до Кіровоградської міської ради протягом 2015 року стали одним з головних питань порядку денного наради міського голови з керівниками виконавчих органів міської ради сьогодні, 25 січня.

Питання практичної реалізації громадянами України наданого їм права на звернення регулюються Законом України “Про звернення громадян”. Закон забезпечує громадянам України можливість для участі в управлінні державними і громадськими справами, відстоювання своїх прав і законних інтересів та відновлення їх в разі порушення.

“Звертайтесь - і Вас почують” - у міській раді право громадян звернутися до місцевих органів влади забезпечує відділ по роботі зі зверненнями громадян. Для цього у приміщенні міської ради створені належні умови для роботи зі звернення громадян та ведення особистих прийомів міським головою, заступниками міського голови та керуючий справами виконавчого комітету, відзначила у своїй доповіді начальник відділу Оксана Пономарьова.

До виконавчих органів Кіровоградської міської ради протягом 2015 року надійшло 13890 звернень, що на 5822 більше у порівнянні з минулим роком.

Важливу роль у посиленні довіри до влади, звернула увагу Оксана Пономарьова, відіграє особисте спілкування представників влади з громадянами. У 2015 році проведено 42 прийоми з особистих питань де побували 283 громадянина.

За результатом роботи у 2015 році позитивно вирішено 6151 звернення. По 6747 зверненнях надані роз’яснення працівниками виконавчих органів Кіровоградської міської ради, оскільки мешканці звертаються з певних питань, що не потребують вирішення, а потребують роз”яснення щодо норм чинного законодавства України.
576 звернень, які потребують додаткового часу для їх вирішення, знаходяться на контролі. Ці питання стосуються житлового-комунального господарства, а саме: ремонт покрівлі, заміна каналізаційних мереж, ремонт доріг та управління земельних відносин щодо виділення земельних ділянок.

По 416 зверненнях громадянам відмовлено, а саме: виділення земельної ділянки, надання матеріальної допомоги та питання житлового комунального- господарства (наприклад: ремонт не передбачено в цьому році, виконати не можливо, кошти не передбачені).

Оксана Пономарьова підкреслила, що особлива увага приділяється розгляду звернень громадян, які відносяться до пільгових категорій населення. Протягом 2015 року надійшло 1496 таких заяв, з них вирішено 516.
У Кіровоградській міській раді запроваджена “Гаряча лінія” до якої протягом 2015 року надійшло 631 звернення з різних питань.

Міський голова Андрій Райкович акцентував увагу під час розгляду питання на тому, що розвиток “Гарячої лінії”, її модернізація, створення повноцінного контактного центру сьогодні є надзвичайно важливим етапом забезпечення тіснішого зворотнього зв’язку з мешканцямит міста, можливості почути лютей та вчасно відреагувати.
- Близько 90% людей, що зветраються до міської влади, намагаються висловити стурбованість проблемами територіальної громади, пропонують варіанти і шляхи їх вирішення, - наголосив очільник міста. – Тож найближчим часом ми запустимо цей актуальний проект.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool