Кіровоградці з розумінням ставляться до перейменувань, - Іван Марковський

Квітень 09, 2015 | Новини | Переглядів: 1245 | Коментарі: 0

У Кіровоградській міській раді пройшли громадські слухання щодо майбутньої Концепції топонімічної політики у місті Кіровограді, повідомляє сайт міськради

Обговорити засади топоніміки обласного центру прийшли науковці, краєзнавці, лідери громадських організацій і просто небайдужі мешканці міста.
У слуханнях взяли участь також секретар міської ради Іван Марковський та заступник міського голови Сергій Колодяжний. Учасники обговорення відзначили, що вперше у Кіровограді думки щодо такої тонкої і важливої суспільної теми, як топонімічна політика обговорювалися піблічно і відкрито.
Запропоновану для дискусії Концепцію представив один із її авторів Микола Тупчієнко. Концепція грунтується на науковому підході і містить у собі критерії аспектів тестування при відборі тієї чи іншої топонімічної назви.
У залі звучало багато пропозицій, які стосувалися врахуванню в назвах міських об’єктів критеріїв історизму, краєцентризму, державотворення, патріотизму, деколонізації і дечужинізації.
Секретар міської ради Іван Марковський подякував усім учасникам слухань за громадянську активність і висловив переконання, що всі слушні пропозиції обов’язково будуть враховані в остаточній редакції Концепції.
- Я проводжу зараз багато зустрічей з мешканцями Кіровограда у мікрорайонах, за місцем їх проживання і можу сказати, що люди міняють свою позицію, - відзначив Іван Марковський. – Раніши вони в штики сприймали будь яку пропозицію по зміні назви вулиці, провулку, а тепер, враховуючи сьогоднішню ситуацію, з розумінням ставляться до перейменувань, а часто і самі виходять з топонімічними ініціативами.
Робоча група узагальнить усі висловлені інціативи, здійснить редагування Концепції і запропонує її остаточний варіант на розгляд міської топонімічної комісії, зробив підсумок слухань їх модератор Сергій Запорожан.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool