Кіровоградці, якщо з вами трапилось лихо або помітили підозрілих осіб -негайно телефонуйте «102»

Вересень 03, 2013 | Новини | Переглядів: 880 | Коментарі: 0

Перша і основна порада громадянам від працівників міліції – не довіряти незнайомцям, яким б гарними не були їх пропозиції щодо покращення життя, адже основний козир зловмисників – обіцянка про максимум переваг з мінімальною затратою зусиль.

Небезпека може підстерігати вас просто на вулиці або ж на порозі власного помешкання. З’явившись поряд, як правило, спритні жіночки пропонують найбільш довірливим зняти «порчу» чи накласти «дієве» закляття для змін на краще у житті. Платою за такі послуги, зазвичай, стають гроші чи ювелірні прикраси. До того моменту, коли ошукані зрозуміють свою помилку, аферисти хутко зникають.
Потрапити у пастку шахраїв можна і під час пошуку роботи чи оренди житла. Нерідко зловмисники працюють саме під виглядом агентств, які нібито надають відповідні інформаційні послуги. Людина звертається до них, укладає договір, платить визначену суму за контакти роботодавців чи господарів житла. Однак, як виявляється згодом, номери телефонів найчастіше взагалі не існують або немає вакансій, а житло давно орендоване.
Ставши жертвою подібних шахрайств, громадяни з різних причин не завжди звертаються за допомогою до правоохоронців. Шахраї користуються цим і продовжують злочинну діяльність, за яку законодавством передбачено кримінальну відповідальність – ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує покарання від сплати різного розміру штрафу до кількох років позбавлення волі. Якщо ж шахрайство було вчинене у особливо великих розмірах або громадяни потерпіли від «рук» організованої групи – шахраї можуть потрапити за грати максимум на 12 років з конфіскацією майна.
У разі, якщо з вами трапилось лихо або помітили підозрілих осіб – негайно телефонуйте до найближчого відділення міліції за номером «102».
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool