Кіровоградці, як поводитися в місцях масового скупчення людей?

Серпень 12, 2014 | Новини | Переглядів: 1406 | Коментарі: 0

Будь-хто навіть у мирний час може потрапити в надзвичайну ситуацію, пов’язану з масовим заворушенням. На стадіоні, площі, в місцях масового скупчення людей – скрізь, де є натовп.

Найголовніше, це спробувати вибратися із натовпу людей, а за неможливості - рухатися разом із натовпом. Дотримуватися загальної швидкості руху натовпу, за можливості стримувати поштовхи ззаду і збоку. Спробувати вибратися з натовпу разом із людьми, які ведуть себе спокійно. Не намагайтеся чинити опір стихійному руху натовпу, чіплятися за стіни, дерева, тощо, тримайтеся далі від скляних вітрин, сітчатих огорож, турнікетів, сцени. У разі падіння потрібно зігнути руки і ноги, захисти голову руками. Та робити спроби встати.
Рекомендується не привертати до себе уваги висловлюваннями політичних, релігійних симпатій, ставленням до події, і не наближатися до групи осіб, яка поводиться особливо агресивно. Не реагувати на події, сутички, які трапляються поряд з вами.
Якщо з вами дитина, посадіть її на плечі та просувайтеся далі. Якщо ви удвох, поверніться обличчям один до одного, створивши зі своїх тіл і рук захисну капсулу для дитини, і просувайтеся далі. Після цього необхідно вибратися в безпечне місце і по можливості надати інформацію працівникам міліції, надати чи отримати першу допомогу.

Управління ДСНС та Навчально-методичний центр ЦЗ та БЖД Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool