Кіровоградці, як платити податки при обміні квартир?

Липень 08, 2013 | Новини | Переглядів: 847 | Коментарі: 0

Податковим кодексом України передбачено, що дохід, отриманий платником податку від продажу (обміну) не частіше одного разу протягом звітного податкового року житлового будинку, квартири або їх частини, кімнати, садового (дачного) будинку (включаючи земельну ділянку, на якій розташовані такі об’єкти, а також господарсько-побутові споруди та будівлі, розташовані на такій земельній ділянці), а також земельної ділянки, що не перевищує норми безоплатної передачі, визначеної статтею 121 Земельного кодексу України залежно від її призначення, та за умови перебування такого майна у власності платника податку понад три роки, не оподатковується.

Якщо громадянин здійснює обмін об’єкта нерухомості (квартири, будинку тощо) на інший (інші) об’єкти, то його дохід у вигляді отриманої ним грошової компенсації від відчуження такого нерухомого майна, не оподатковуватиметься, за умови здійснення такої операції лише раз на календарний рік та перебування такого майна у власності платника податку понад три роки.
У випадку проведення обміну протягом звітного податкового року більш як одного з об’єктів нерухомості, отримувачу доходу потрібно сплатити податок на доходи фізичних осіб у розмірі 5%.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool