Кіровоградці вшанували Першу хвилину миру по перемозі нацизму в Європі

Травень 09, 2016 | Новини | Переглядів: 1287 | Коментарі: 0

8 травня кіровоградці вперше вшановували Першу хвилину миру по закінченні найжорстокішої війни в історії людства на території Європи.

Цього дня 71 рік тому вступив у силу підписаний нацистською Німеччиною Акт капітуляції і в Європу прийшов довгоочікуваний мир.
Урочистостий нічний концерт розпочалися бассмертним Адажіо Томазо Албіноні у виконанні симфонічного оркестру “Концертіно” Кіровоградського музичного училища. Цей музичний твір був реконструйований зі знайденого в кінці Другої світової війни у руїнах Саксонської земельної бубліотеки в Дрездені фрагменту п’єси. Перед кіровоградцями також виступили солісти обласної філармонії та військовий духовий оркестр.
В урочистостях взяли участь голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко і Кіровоградський міський голова Андрій Райкович.
- Це глибоко символічно, що ми зустрічаємо першу хвилину миру саме тут, на Театральній площі, - відзначив, звертаючись до кіровоградців Андрій Райкович. – Адже саме тут, біля театру встановлений один із перших в Україні пам’ятників визволителям. Ще йшла війна, а за кошти кіровоградців із переплавленої трофейної техніки за заводі “Червона Зірка” був виготовлений цей монумент.
Фіналом заходу стало символічна передача вогню Миру Єпископом Кіровоградським і Голованівським Марком військовослужбовцям 3-го полку спеціального призначення, як символу палаючого серця і гарячої віри, що допомагає боронити рідний край. Владика Марк відслужив молебень за полеглих у ІІ Світовій війні та на сході України під час антитерористичної операції.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool