Кіровоградці відзначили свято Маланки та Василя

Січень 22, 2014 | Новини | Переглядів: 1186 | Коментарі: 0

17 січня в Кіровоградській обласній філармонії вихованці студії образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва “Писанка” Кіровоградського обласного ЦДЮТ разом з батьками та друзями відзначили свято Маланки та Василя, яке символізує проводи минулого та зустріч Нового року.

Даний захід відбувся в рамках проекту з вивчення та відтворення народних свят “Сонцеворот”, започаткований керівниками студії “Писанка” C.Стороженко та Т. Стороженко ще в минулому році. Готувалися до цього свята заздалегідь: на заняттях діти знайомилися з народними традиціями зустрічі Нового року, Різдва Христового, щедрівками та колядками, свої почуття проявляли в малюнках та в виліплених скульптурках, які були представлені на виставці в фойє філармонії. Усіх присутніх щедрівкою привітав Зразковий художній колектив студія вокального мистецтва Кіровоградського обласного ЦДЮТ “Антарес”. Фольклорний колектив Кіровоградської загальноосвітньої школи №3 представив театральне дійство “Щедрий вечір, пане господарю”. Вихованці Народного колективу молодіжного клубу “Імідж” Кіровоградського обласного ЦДЮТ провели з дітьми ігри та забави. Директор Кіровоградського обласного ЦДЮТ Ганна Суркова вручила Світлані Стороженко документ про присвоєння студії образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва “Писанка” звання Народного колективу, а всі вихованці студії – учасники виставки, отримали сертифікати. Зі словами привітання та благословення до присутніх звернувся представник духовенства. Свято продовжилося переглядом концерту “Різдвяні передзвони”.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool