Кіровоградці відвідали «містечко безпеки»

Вересень 20, 2015 | Новини | Переглядів: 1056 | Коментарі: 0

19 вересня місто Кіровоград відзначало 261-річчя з Дня заснування, тож в обласному центрі відбулася маса цікавих заходів.

У Дендропарку, улюбленому парку відпочинку жителів міста та області, цього дня розташувалося дитяче «Місто професій». Масштабний проект, який крокує всією Україною, побував у Кіровограді, щоб познайомити дітлахів з сучасними професіями. Ціле містечко на території проекту представила і Служба порятунку Кіровоградщини.

Впродовж трьох годин відвідувачі, а побувало їх у містечку близько тисячі, знайомилися з широким спектром спеціальностей, задіяних у пожежно-рятувальній службі. Для охочих відвідати «містечко безпеки» було представлено понад 20 професій, серед яких – пожежний, гірничо-рятувальник, сапер, кінолог, хімік-дозиметрист, кухар, психолог, інспектор державного пожежного нагляду, екскурсосовод пожежно-технічної виставки-музею, лікар медсанчастини, спортсмени з пожежно-прикладного спорту та багато інших. Тут же була розташована і виставка аварійно-рятувальної техніки.

При «в’їзді» до містечка діти змагалися у конкурсах – на швидкість міряли бойовий одяг, влучали у ціль пожежним рукавом та одягали протигази. Захоплених професією рятувальника було дуже багато. Тим більше, що пізніше діти побачили як рятувальники долають імпровізовану пожежу, а коли її було ліквідовано і самі за підтримки дорослих професіоналів спробували загасити займання. Ціллю вже був не вогонь, а м’яч. Ознайомилися хлопці та дівчатка з вогнегасниками та пожежною сигналізацією, взяли участь у тренінгах, які допомагають проявити сильні якості особистості. Переглянули маленькі гості «Міста професій» й експонати пожежно-технічної виставки, а також творчі роботи своїх ровесників з тематики безпеки життя. Дізналися діти і про першу медичну допомогу та спробували її надавати.

Проте, найбільше задоволення їм принесло спілкування з двома «співробітниками» Служби порятунку – чотирилапими Дереком та Аяксом. Під керівництвом кінолога німецькі вівчарки демонстрували елементи тренування службових собак щодо спритності та подолання перешкод, а також елементи пошуку постраждалого.
Крім цього, кожен бажаючий міг спробувати себе у ролі сапера – обстежити територію міношукачем, приміряти бронежилет. Навчалися діти і професії диспетчера, завдяки чому засвоїли номери усіх екстрених служб, та дізналися як потрібно повідомляти про ту чи іншу надзвичайну подію.

До речі, на вході до містечка маленькі гості отримували спеціальні сертифікати і метою кожного було освоїти якомога більше професій, які потім обмінювали на «гроші» та у магазині купували для себе товари.

У дітей сяяли очі, оскільки кожен на хвильку став дорослим та, можливо, вирішив у майбутньому допомагати людям, обравши професію рятувальника. «Під час «Міста професій» ми продемонстрували дітям якою потужною системою, готовою долати будь-які виклики, є Служба порятунку. У цій інтерактивній програмі кожен хлопчик чи дівчинка змогли не тільки уявити себе рятувальниками, а й засвоїли правила безпечної життєдіяльності. Тож, ми вдячні організатором за те, що переймаються цим питанням та запропонували нам участь у проекті», – зазначила помічник начальника УДСНС в області з питань зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю, підполковник служби цивільного захисту Вікторія Крохмалюк.

У ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool