Кіровоградці, той, хто отримує заробітну плату « в конверті» має сумнівне майбутнє

Червень 25, 2013 | Новини | Переглядів: 933 | Коментарі: 0

Головне управління Міндоходів у Кіровоградській області нагадує, що мінімальна заробітна плата на даний час становить 1147 грн.

Це законодавчо встановлений розмір заробітної плати за просту, некваліфіковану працю, нижче якого не може провадитися оплата за виконану працівником місячну, а також погодинну норму праці (обсяг робіт). Проте в даний час „в тіні” перебуває значна кількість зарплат українців. Ціною таких виплат стають щорічні мільярдні втрати держбюджету.
З початку року фахівцями Міндоходів області виявлено 405 неоформлених найманих працівників. Також внаслідок проведеної роботи залучено до державної реєстрації суб’єктами господарювання 248 громадян.
За результатами встановлених порушень трудового законодавства за січень-травень 2013 року суб’єктам господарювання, які їх здійснили, донараховано майже 4 млн. грн. податків, у тому числі 2,2 млн. грн. основного платежу, 100 тис. грн. пені за несвоєчасне перерахування податку до бюджету та 1,7 млн. грн. штрафних санкцій. До органів прокуратури передано 2 справи, ще 11 – до інспекції праці.
ГУ Міндоходів у Кіровоградській області попереджає – отримуючи зарплату «в конверті», найманий працівник фактично позбавлений права на оплату тимчасової непрацездатності, включаючи догляд за хворою дитиною, допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами, по безробіттю у випадку втрати роботи, одержання пристойної пенсії в старості та інших соціальних гарантій, передбачених законодавством.
Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool