Кіровоградці стали переможцями на Всеукраїнському конкурсі - фестивалі

Жовтень 17, 2012 | Новини | Переглядів: 1428 | Коментарі: 0

Цими вихідними у м. Запоріжжі проходив Всеукраїнський конкурс-фестиваль українського народного мистецтва «Яскрава країна на Хортиці-2012», конкурс проходив під патронатом Міжнародного конкурсу «Покрова на Хортиці».

В конкурсі приймали участь 15 хореографічних колективів, а саме: Народний хореографічний ансамбль «Веселка» (Запоріжжя), Танцювальна група Українського Народного хору «Калина» (Полтава), Народний ансамбль народного танцю «Джерельце» (Шостка), Народний ансамбль народного танцю «Юнний металург» (Алчевськ), Народний художній колектив України ансамбль народного танцю «Вихиляс» (Запоріжжя), Народний художній колектив ансамбль танцю «Барвінок» (Полтава), Державна дитяча хореографічна студія українського танцю «Барвіночок» (Київ), Народний театр танцю «Золушка» (Мелітополь), Народний художній колектив України ансамбль танцю «Подолянчики» (Хмельницький), Народний художній колектив театр народного танцю «Слов’яни» (Чернігів), Зразковий художній колектив України ансамбль танцю «Веснянка» (Хмельницький), ансамбль народного танцю «Каштан» (Київ) та Зразковий хореографічний ансамбль «Світанок» (Кіровоград.).

Голова журі – Вантух Валентина Володимирівна, народна артистка України, директор, художній керівник дитячої хореографічної школи при національному академічному ансамблі танцю імені Павла Вірського.

Кіровоградський зразковий хореографічний ансамбль «Світанок» взяв участь у заходах і привіз додому найвищі нагороди: «Диплом І ступеня» в народній хореографії (мішана вікова категорія); Диплом І ступеня в народній хореографії «старша вікова категорія» та найвищу нагороду всього конкурсу «ГРАН-ПРІ».

Також вихованці «Світанку» відвідали виставу професійного кінного театру, який відтворив історичні події на Хортиці, насолодились смачним обідом козацької польової кухні, відвідали музей ретро - автомобілів «Фаетон», переглянули змагання з бойового гопака та сфотографувались з 700 – літнім дубом, який є символом м. Запоріжжя і Хортиці в цілому. З гарним настроєм та купою подарунків від організаторів конкурсу «Світанчата» повернулись до Кіровограду, де на них чекали осінні канікули.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool