Кіровоградці, що робити у разі загрози терористичного акту

Травень 20, 2014 | Новини | Переглядів: 1184 | Коментарі: 0

У разі загрози терористичного акту, захоплення будівель, споруд, приміщень або ж заручників, ви можете зіткнутися зі специфічними небезпечними факторами, пов’язаними із використанням вогнепальної зброї, запалювальних сумішей, вибухонебезпечних пристроїв

У таких випадках необхідно уникати дії вказаних факторів, зберігати безпечну дистанцію, не чіпати підозрілих предметів, викликати на допомогу спеціалізовані служби, без крайньої необхідної не залишати місце перебування і зберігати спокій.
Для членів вашої родини розробіть план дій у надзвичайних умовах. У всіх рідних мають бути записки з номерами телефонів, адресами. Координати батьків мають бути у вчителів школи, яку відвідує ваша дитина. У секретаря організації, де ви працюєте, у родичів і знайомих.
Якщо Ви працюєте в такій будівлі, яку обрали своє ціллю терористи, чи відвідуєте її:
-з’ясуйте, де знаходяться резервні виходи,
-дізнайтеся про план евакуації з будівлі на випадок НС,
-дізнайтеся, де зберігаються засоби протипожежного захисту і як ними користуватися, спробуйте отримати елементарні навички надання першої медичної допомоги,
-зберігайте в шухляді такі предмети: маленький радіоприймач і ліхтарик запасні батарейки до них, аптечку, носові хустинки, свисток.
Якщо Ви перебуваєте поблизу місця здійснення теракту:
- зберігайте спокій і терпіння;
- виконуйте рекомендації місцевих офіційних осіб;
- тримайте ввімкненими радіо чи ТБ задля отримання інструкцій.
Не слід забувати, що головним завданням терористів є не розправа із заручниками, а тиск під загрозою цієї розправи на органи влади.
Що робити в таких випадках?
- намагайтесь бути розважливими, спокійними, по можливості миролюбними;
- уникайте будь-яких дискусій;
- з першою ж нагодою намагайтесь повідомити про своє місцезнаходження рідним чи в міліцію;
- намагайтеся запам‘ятовувати будь-яку інформацію про злочинців, яка в майбутньому допоможе встановити їх місцезнаходження;
- при застосування спецпідорозділом правоохорон органів сльозоточивого газу дихайте через мокру тканину, швидко і часто моргайте, викликаючи сльози;
- потрапивши під стрілянину, лягайте на підлогу або землю, не стійте біля вікон, навіть зачинених, не підіймайтесь вище підвіконня, найнадійніше місце у приміщенні - санвузол, на вулиці спробуйте знайти будь-яке укриття - клумбу, сміттєзбірник, автомобіль. В решті, накрийте голову руками та ляжте на землю.
Якщо ви потрапили в заручники, необхідно зберігати спокій, не втрачати самовладання, вірно запам’ятовувати все, що відбувається навколо, не піддаватись на можливі провокації, а також не виказуйте непотрібного героїзму, правильно оцінюйте свої можливості.
Пам’ятайте, на допомогу вам обов’язково прийдуть. Будуть проводитися відповідні антитерористичні операції.
Під час проведення спецслужбами операції із вашого звільнення неухильно дотримуйтесь наступних вимог:
- лежіть обличчям до підлоги, голову закрийте руками і не рухайтеся;
- у жодному разі не біжіть назустріч співробітникам правоохоронних органів або від них, тому що вони можуть прийняти вас за злочинця;
- якщо є можливість, тримайтеся подалі від дверей і вікон.

Управління ДСНС та Навчально-методичний центр ЦЗ та БЖД Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool