Кіровоградці, схилимо голови в скорботі

Листопад 20, 2015 | Новини | Переглядів: 1827 | Коментарі: 0

Минуле століття пронеслось над Україною трьома голодоморами : 1921-1922, 1932-1933 та 1947 років. Такої страшної трагедії, яку пережив наш народ , не зазнав, мабуть, не один народ в історії людства. Година пам’яті тих, хто загинув від голодомору, відбулася 19 листопада у бібліотеці-філії № 4 Кіровоградської міської централізованої бібліотечної системи. На захід були запрошені учні 9 «А» класу навчально-виховного об’єднання № 32.

Бібліотекарі донесли до сердець молоді одну із найстрашніших сторінок історії нашої держави, розповіли про долі людей, що пережили страшне лихоліття. Старшокласникам демонструвався документальний фільм «Голодомор», з якого вони дізналися всю чорну правду про ті жахливі роки та їх наслідки для українського народу.

Познайомитись із творами українських письменників, в яких відображений весь трагізм нашої історії допомогла виставка-реквієм «Голод: правда крізь роки», яку презентували бібліотекарі.
Наприкінці заходу присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять закатованих голодом українців.

Сьогодні ми маємо можливість повернути собі частину історії, відновити зв’язок поколінь, віддати борг людяності мільйонам тих, чиї душі багато років поневірялися у темряві забуття, щоб подібна трагедія ніколи не повторилась.

 Наталія Місаєва
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool