Кіровоградці, податковий борг можна виплатити в розстрочку

Квітень 08, 2013 | Новини | Переглядів: 959 | Коментарі: 0

Для розстрочення або відстрочення податкового боргу платнику податків необхідно подати до органу ДПС за місцем реєстрації заяву.

У заяві зазначаються суми податків, зборів, штрафних санкцій, пені, сплату яких платник податків просить розстрочити або відстрочити. Окремо необхідно зазначити строк розстрочення або відстрочення та періоди сплати. До заяви додається економічне обґрунтування, яке складається з аналізу фінансового стану, доказів про наявність загрози виникнення або накопичення податкового боргу, графіка погашення розстрочених (відстрочених) сум та розрахунків прогнозних доходів платника, що гарантують виконання графіка погашення боргу.
Протягом 30 календарних днів з дати подання заяви керівник органу податкової служби приймає рішення щодо розстрочення або відстрочення податкових зобов’язань. На наступний робочий день з дня прийняття рішення орган державної податкової служби укладає з цим платником податків відповідний договір про розстрочення або відстрочення податкового боргу. Строк дії договору починається з дати його підписання.
Розстрочення та відстрочення грошових зобов’язань або податкового боргу платника податку регламентовано ст.100 Податкового кодексу України.
Форма заяви щодо надання розстрочення та відстрочення грошових зобов’язань або податкового боргу платника податку затверджена наказом Міністерства фінансів України 30.11.2012 N 1261.
Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool