Кіровоградці, пам’ятайте про небезпеку перебування на тонкій кризі!

Грудень 12, 2014 | Новини | Переглядів: 973 | Коментарі: 0

З настанням заморозків у громадян, які перебувають поблизу водойм, існує загроза провалитися в крижану воду при перебуванні на льоду.

Особливу небезпеку лід представляє у ці дні, коли через постійну мінливу температуру на водоймах утворився нестійкий крижаний покрив.
Не зважаючи на постійні застереження рятувальників, люди все одно нехтують правилами безпеки. В багатьох випадках це закінчується трагічно. Тільки за перші три місяці 2014 року на водоймах країни загинуло 200 людей, 10 з яких діти.
У зв'язку з цим, закликаємо громадян утриматись від виходу на тонкий лід, який утворився на водоймах. Поясніть і дітям, чому виходити на лід взимку дуже небезпечно.
Слід запам'ятати, що для поодиноких пішоходів лід вважається міцним при товщині не менше 7 см, а для групи людей – від 12 см. Не рекомендується пересуватися по льоду при поганій видимості: в туман, заметіль, сильний снігопад тощо.
Попереджаємо, що риболовля у відкритих водоймах при перших заморозках є дуже небезпечною. На ділянках, запорошених снігом, лід тонкий і крихкий. У місцях, де у водойму впадають струмки та річки, зазвичай лід найтонший.
Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool