Кіровоградці, особливості та умови складання європротоколів

Січень 12, 2015 | Новини | Переглядів: 1016 | Коментарі: 0

Шановні учасники дорожнього руху! Державтоінспекція Кіровоградської області нагадує про можливість використання та умови складання за необхідності європротоколів.

Європротокол — спеціальний уніфікований бланк, поширений на території Європи, зокрема Європейського Союзу, який заповнюється учасниками дорожньо-транспортної пригоди. На території України має назву «Повідомлення про ДТП».
Порядок використання та відшкодування по європротоколу регламентується Законами України «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» №1961-IV та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дорожньо-транспортних пригод та виплати страхового відшкодування» № 3045-VI від 17.02.2011.
Бланки європротоколу затверджуються Моторним (транспортним) страховим бюро України (МТСБУ) та видаються водієві страховою компанією.
Європротокол можна використати при незначних ДТП.
"Повідомлення про ДТП" (європротокол) можна використати у разі, якщо:
учасники дорожньо-транспортної пригоди мають поліси страхування цивільно-правової відповідальності;
відсутні травмовані та загиблі люди;
обидва учасники дорожньо-транспортної пригоди згодні на використання європротоколу;
у водіїв відсутні ознаки алкогольного та наркотичного сп'яніння.
У разі правомірного використання європротоколу, учасники ДТП можуть не викликати працівників Державтоінспекції та звільняються від адміністративної відповідальності.
Після заповнення бланків необхідно зі своїм примірником у триденний строк звернутися до страховика, з яким ви укладали договір обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.
Але у разі невиконання хоча б однієї з умов, виклик співробітників ДАІ для оформлення ДТП обов’язковий!

Європротокол

Європротокол


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool