Кіровоградці, грошові перекази із-за кордону оподатковуються

Травень 28, 2013 | Новини | Переглядів: 878 | Коментарі: 0

Грошові перекази, отримані громадянином України на поточні чи карткові рахунки з джерелом походження за межами України розглядаються, як іноземні доходи

Тому такі доходи підлягають оподаткуванню за результатами подання річної податкової декларації та за ставками 15 або 17 відсотків.
ГУ Міндоходів у Кіровоградській області нагадує – якщо місячний дохід перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, то ставка 17% встановлюється до суми такого перевищення (мінімальна зарплатня у січні-листопаді 2013 року становить 1147 гривень).
При цьому, під час отримання доходів, одержаних у вигляді валютних цінностей або інших активів, такі доходи перераховуються у гривні за валютним курсом Нацбанку України, що діє на момент отримання таких доходів.
Оподаткування доходів отриманих з джерел за межами України регулюється п.170.11 ст.170 ПКУ.
Інформаційно-комунікаційний відділ ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool