Кіровоградці, дохід від здачі в оренду квартири підлягає оподаткуванню

Квітень 02, 2015 | Новини | Переглядів: 918 | Коментарі: 0

Головне управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області звертає увагу громадян, які здавали у 2014 році в оренду власну нерухомість (квартири, будинки, кімнати тощо), що такі громадяни зобов’язані самостійно нараховувати та сплачувати податок на доходи фізичних осіб та подати декларацію до 1 травня 2015 року.

Дохід від здачі в оренду власного нерухомого майна підлягає оподаткуванню за ставкою 15% та/або 17%. Ставка 15% застосовується у випадку, якщо загальна сума доходів, отриманих у звітному податковому місяці не перевищує десятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (тобто в 2014 р. – 12180 грн.); 17% – з суми, що перевищує зазначений десятикратний розмір.
Якщо орендар є фізичною особою, яка не є суб’єктом господарювання, особою, відповідальною за нарахування та сплату (перерахування) податку до бюджету, є платник податку – орендодавець (громадянин, який здає майно в оренду).
Тобто, такий громадянин - орендодавець повинен самостійно нарахувати та сплатити податок до бюджету. Сума отриманого доходу, сума сплаченого протягом звітного року податку та нарахованого податкового зобов’язання за результатами такого року відображаються у річній податковій декларації.
Річну податкову декларацію необхідно подати до 1 травня, що настає за звітним, до державної податкової інспекції за місцем реєстрації громадянина.
Крім того нагадуємо, кампанія декларування доходів, отриманих громадянами у 2014 році триває до 1 травня 2015 року. Останній день подачі податкової декларації про майновий стан і доходи за 2014 рік – 30 квітня 2015 року.
Прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool