Кіровоградці. Будьте пильними.

Серпень 05, 2011 | Новини | Переглядів: 1652 | Коментарі: 1

Останнім часом все більше з'являється винахідливих любителів «легкої наживи», які користуються довірою громадян задля власного збагачення. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області.

Аферисти стають дедалі винахідливішими. Шахраї дурять людину, просто «на рівному місці», уміло виманюючи гроші, цінності чи навіть майно. А своїми жертвами обирають, як правило, самотніх людей похилого віку, які досить вразливі щодо скоєння стосовно них злочинів.
Зловмисники вираховують одиноких пенсіонерів та вигадують безліч способів, аби відібрати у них гроші. Так, під виглядом соціальних працівників чи представників Пенсійного фонду вони пропонують обміняти старі купюри на нові або отримати на дому перерахунок за пенсію. Представляючись контролером електромереж, просять показати квитанції про оплату за електроенергію. Ще одним способом проникнення до житла може бути легенда про доплати за бойові нагороди. Головне для шахраїв, щоб жертва відчинила двері.
Працівники міліції радять ні в якому разі не впускати незнайомців до помешкання та вимагати, насамперед, пред'явити посвідчення. Аби впевнитись у реальності пропозицій непроханих гостей, необхідно зателефонувати рідним чи знайомим та попросити їх приїхати. Ймовірно, що аферист, почувши цю розмову, піде геть.
Та найголовніше - слід перевіряти усе, про що говорять незнайомі Вам люди. А ще краще уникати спілкування з підозрілими особами взагалі, зокрема і з тими, які пропонують просто на вулиці різні товари та види послуг.

У разі, якщо з Вами трапилось лихо або помітили підозрілих осіб - негайно телефонуйте до найближчого відділення міліції за номером «102», також можна звернутись до правоохоронців у місті Кіровограді за такими номерами телефонів: Ленінський відділ міліції – 22-17-34, Кіровський відділ міліції – 22-68-31.

Від того, наскільки швидко Ви повідомите про пригоду правоохоронців залежить оперативність розкриття злочину та повернення Вашого майна.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool